Tuo tarpu ėmė aiškėti detalės apie berniuko patirtus išmėginimus.

Japoniją pakerėjo mažasis Yamato Tanooka, kuris vienas šešias naktis išgyveno Japonijos šiaurėje esančios Hokaido salos miškuose, kai supykę tėvai gegužės 28 dieną privertė jį išlipti iš automobilio kalnų kelyje.

Paieškos dalyviai, tarp kurių buvo kariai, daug dienų naršė po miškus to kalno šlaite, bet nerado jokių dingusio berniuko pėdsakų. Jis buvo surastas penktadienį ryte, besiglaudžiantis trobelėje vienoje karinėje bazėje, už 5,5 km nuo tos vietos, kur buvo paliktas.

Jo 44 metų tėvas Takayuki Tanooka sakė, kad jis, jo žmona ir duktė į tą vietą, kur privertė Yamato išlipti, grįžo po kelių minučių, bet berniuko ten nebebuvo.

„Pasakiau jam: „Tėtis privertė tave išgyventi tokį sunkų metą. Aš atsiprašau“, – sakė tėvas transliuotojui TBS, kuris šią filmuotą medžiagą parodė pirmadienį.

„O tada mano sūnus pasakė: „Tu esi geras tėtis. Aš tau atleidžiu“, – pridūrė T. Tanooka gaudydamas orą.

Kai vienas karys iš tos bazės surado Yamato, vaikas buvo iškart nuvežtas į ligoninę, iš kurios bus išrašytas antradienį, sakė ligoninės darbuotojas, kuris daugiau detalių nepateikė.

Iškart po to, kai buvo paliktas, berniukas verkdamas bandė vytis tėvų automobilį, bet galiausiai neteko orientacijos ir nuėjo į priešingą pusę, remdamasis šeimai artimais šaltiniais pranešė laikraštis „Mainichi Shimbun“.

Yamato taip pat sakė, jog dėl to, kad bijojo miško, maždaug penkias valandas tamsoje ėjo kažkokiu taku, kol priėjo trobelę karinių pratybų lauke.

Kituose pranešimuose sakoma, kad berniukas nematė jokio žmogaus, kol penktadienį jo nesurado karys, bet manė, kad šeima turi jo ieškoti.

Yamato tėvai buvo smarkiai kritikuojami už tai, kad norėdami nubausti vaiką už akmenukų mėtymą į automobilius ir žmones paliko jį miške.

T. Tanooka sakė, jog pyko, nes neseniai berniukas buvo išbartas mokykloje už automobilių daužymą medine lazda.

„Todėl aš bandžiau parodyti jam, kad galiu būti bauginantis, jei rimtai supykstu“, – sakė jis, paminėdamas „tėvo orumą“.

Atgailaujantis tėvas penktadienį, vėl susitikęs su Yamato, reporterių akivaizdoje nusilenkė ir atsiprašė už tai, kas, kaip jis pripažino, buvo jo „per daug griežti“ veiksmai.

Tėvai iš pradžių policijai pasakojo, kad jų sūnus dingo jiems renkant laukines daržoves. T. Tanooka sakė, kad jie iš pradžių melavo baimindamiesi visuomenės reakcijos ir policijos apklausos dėl to, ar gerai rūpinasi vaiku.

Vietos policija informavo apie šį atsitikimą vaiko gerovės centrą, kaip apie galimą psichologinio smurto atvejį, pranešė laikraštis „Hokkaido Shimbun“ ir kitos žiniasklaidos priemonės.