Taifūnas anksti antradienį slinko per Rytų Japoniją, po to, kai savaitgalį pasiekė Okinavą, o pirmadienį – pietinę iš pagrindinių salų Kiūšiū, pranešė meteorologijos agentūra.

Mažiausiai 94 žmonės buvo sužeisti per taifūno sukeltas nelaimes visoje šalyje; valdžia patarė evakuotis daugiau kaip 800 tūkst. gyventojų, pranešė visuomeninis transliuotojas NHK.

Žuvęs 90 metų vyras buvo rastas griovyje ūkyje Totoryje, Vakarų Japonijoje, sakė Totorio policijos departamento atstovas.

„Įtariame, kad tas vyras vėlai pirmadienį dėl audros netyčia įkrito į griovį“, – sakė atstovas.

Šidzuokoje centrinėje Japonijoje dingo kinas, kurį savaitgalį nunešė taifūno sukeltos didelės bangos, sakė pareigūnai.

Ehimėje Vakarų Japonijoje dingo 72 metų vairuotojas, kuris drauge su savo nedideliu sunkvežimiu pirmadienį po pietų įkrito į tvenkinį, pranešė NHK.

Taifūnas, kurio vėjų greitis siekia 144 km per val., maždaug 5 val. ryto sukosi virš Fukušimos, nurodė meteorologai.

Smarki liūtis pylė ant cunamio sugadintos Fukušimos atominės elektrinės šiaurės rytų pakrantėje, bet už elektrinę atsakingos kompanijos „Tokyo Electric Power“ atstovas sakė, kad jie „negavo jokių pranešimų apie žalą ar anomalijas“.

„Sustabdėme pagrindinius darbus, bet planuojame atnaujinti operacijas, kai tik bus galima patvirtinti elektrinės saugumą“, – sakė atstovas.

Ryte audra, kurios kategorija buvo sumažinta iki ne atogrąžų kilmės žemo slėgio srities, slinko tolyn nuo Japonijos ir 3 val. Grinvičo (6 val. Lietuvos) laiku buvo virš vandenyno prie Japonijos šiaurės rytų pakrantės.

Dėl audros buvo sustabdyta mažiausiai septynių žuvusių kalnų turistų paieška ant teberūkstančio Ontakės ugnikalnio, nuo kurio jau buvo nukelti 56 žuvusių žmonių palaikai.