Tokijuje iki šeštadienio vakaro iškrito 27 cm sniego – daugiausiai per 45-erius metus, pranešė meteorologai.

Pūga sostinę užklupo sekmadienį vykstančių gubernatoriaus rinkimų išvakarėse. Stebėtojai sako, kad gausus sniegas gali paveikti rinkėjų aktyvumą šiame 13 mln. gyventojų turinčiame mieste.

Žemo atmosferos slėgio sričiai šeštadienį judant palei Ramiojo vandenyno pakrantę, Japonijos šiaurės rytuose esančiame Sendai mieste iškrito 35 cm sniego – daugiausiai per 78 metus.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad per incidentus, susijusius su gausiu sniegu, daugiausiai – automobilių avarijas slidžiuose keliuose, mažiausiai vienuolika žmonių žuvo, o dar vieno būklė yra kritiška.

Centrinėje Aiči prefektūroje 50 metų vyras žuvo jo automobiliui atsitrenkus į plieninį reklamos stulpą, sakė vienas vietos gelbėtojas.

Visuomeninis transliuotojas NHK pranešė, kad visoje šalyje buvo sužeistas mažiausiai 1 253 žmonės, kurių daug paslydo gatvėse ar nukrito nuo stogų valydami sniegą.

Daugiau kaip 20 tūkst. namų ūkių anksti sekmadienį neturėjo elektros. Po to, kai šeštadienį buvo atšaukta daugiau kaip 740 skrydžių, sekmadienį oro bendrovės atšaukė beveik 400 skrydžių šalies viduje.

Beveik 5 tūkst. žmonių šeštadienį buvo įstrigę Naritos oro uoste, nes sutriko susisiekimas tarp oro uosto ir sostinės.

Sekmadienį daugiau sniego prognozuojama šalies šiaurėje.