Hirošimos oro uosto vaizdo kamerų nufilmuotoje medžiagoje užfiksuota, kaip į nuolaužas subyra lokalizatorius – didelis 6 metrų aukščio vartų pavidalo įrenginys, stovėjęs maždaug už 300 metrų nuo kilimo ir tūpimo kelio pradžios.

Joje taip pat matyti ratų pėdsakai žolėje priešais kilimo taką ir didelis lokalizatoriaus fragmentas, nukritęs ant asfaltuotos dalies.

Už kelių šimtų metrų likusios šliūžės rodo, kad lėktuvas „Airbus A320“ nulėkė nuo kilimo ir tūpimo kelio ir pasisuko daugiau nei 90 laipsnių.

Vaizdo medžiagoje taip pat, regis, matomas didelis lokalizatoriaus fragmentas, pakibęs ant vieno sparno, ir nuleistos gelbėjimosi čiuožynės.

Keleiviai, kurie skrido reisu OZ162 iš Inčono, esančio netoli Seulo, į Hirošimą, kalbėjo apie kilusį siaubą ir ir sąmyšį.

„Pasirodė dūmų ir nukrito kai kurios deguonies kaukės. Palydovai buvo apimti panikos ir aš pagalvojau: „Mes mirsime“, – viena moteris antradienį vakare sakė Japonijos žiniasklaidai. Ji pridūrė mačiusi žmonių, kurie kraujavo.

Kitas liudininkas sakė, kad „lėktuve kilo liepsna ir jis prisipildė dūmų“.

Japonijos pareigūnai nurodė, kad visi 73 keleiviai ir aštuoni įgulos nariai buvo saugiai evakuoti, bet 27 žmonės nukentėjo.

Naujienų agentūra „Jiji Press“ pranešė, kad Hirošimos policija pradėjo tyrimą ir sieks nustatyti, ar avarijos priežastis nebuvo profesinis aplaidumas.

Hirošimos oro uostas yra įsirengęs modernią tūpimo kontrolės sistemą, kuri pilotams gali suteikti visapusišką informaciją dėl skrydžio krypties ir aukščio, jei lėktuvas atskrenda iš vakarų pusės.

Tačiau bendrovės „Asiana Airlines“ lėktuvas dėl vėjo krypties priartėjo prie oro uosto iš rytų pusės, todėl pilotas, kuris, kaip pranešama, yra patyręs veteranas iš Pietų Korėjos, negalėjo visiškai pasinaudoti šia sistema, nurodo žiniasklaida.

Pietų Korėjos bendrovė nurodė, kad nukentėjo 18 keleivių – 14 japonų, du korėjiečiai ir du kinai. Tačiau tik vienas iš jų turėjo ligoninėje praleisti visą naktį.

Antradienio incidentas privertė prisiminti kitą „Asiana Airlines“ lėktuvo patirtą katastrofą, kai 2013 metų liepą jos laineriui sudužus San Fransiske, trys žmonės žuvo, o dar 182 buvo sužeisti.

Antradienio avarijos priežastis kol kas nežinoma, bet „ji labai primena San Fransisko“ incidentą, sakė buvęs Japonijos bendrovės „All Nippon Airways“ pilotas Akira Maene.