„Prieš be kurį asmenį, rodantį Katarui užuojautą ar reiškiantį kitą šališkumo formą, ar prieš bet ką, prieštaraujantį JAE pozicijai, bus imamasi griežtų ir tvirtų veiksmų“, - sakė JAE generalinis prokuroras.

Kelios šalys, tarp kurių ir JAE, Saudo Arabija bei Egiptas pirmadienį nutraukė bet kokius ryšius su Kataru. JAE pareigūnų teigimu, Kataras turi liautis remti teroristines grupuotes, nors pats Kataras tai neigia.

Tuo tarpu Turkija priėmė įstatymą, leidžiantį dislokuoti Katare daugiau karių. Remiantis pranešimais, Iranas ir Turkija taip pat planuoja oro transportu į Katarą atgabenti maisto ir vandens, nes šalyje senka atsargos.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas, kurio pranešimai socialiniame tinkle „Twitter“, susiję su Kataro krize, sukėlė nemažai diskusijų, trečiadienį telefonu kalbėjosi su Kataro emyru šeichu Tamimu bin Hamadu al-Thaniu ir pasiūlė dėl krizės surengti Baltųjų rūmų susitikimą.

Ginče tarpininkauja Kuveito emyras, o Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas taip pat pasisiūlė padėti. Tačiau JAE trečiadienį dar labiau sustiprino spaudimą.