J. McCaino įsitikinimu, vėl turi galioti buvusio prezidento Ronaldo Reagano maksima - „taikos siekimas jėga". Jėga esą yra vienintelis dalykas, ką V. Putinas supranta. Atsakydamas į klausimą, ar tai supranta ir D. Trumpas, J. McCainas sakė: „Aš nežinau".

J. McCainas trečiadienį kartu su dar devyniais senatoriais pateikė įstatymo iniciatyvą dėl naujų sankcijų Rusijai - kaip atsaką į „kibernetines atakas, agresiją ir destabilizuojantį veikimą JAV bei pasaulyje".

„Kiekvienas amerikietis turi būti sunerimęs dėl šios įžūlios atakos prieš mūsų demokratiją", - sakė J. McCainas Šie įtakingo senatoriaus teiginiai labai prieštarauja D. Trumpo, kuris nori siekti geresnių santykių su Rusija, pozicijai.

Rusija, nepaisydama kaltinimų dėl kibernetinių išpuolių, teigia norinti gerų santykių su JAV. „Mes Maskvoje iš tikrųjų tikimės, kad mūsų prezidentai sutars, - ketvirtadienį sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas. - Tačiau tai nereiškia, kad reikia su viskuo sutikti. Tai vargu ar įmanoma".

Tai, kad Rusija susijusi su kibernetinėmis atakomis, yra „visiška nesąmonė", sakė D. Peskovas. Esą galima tik dar kartą tai paneigti. „Ši tema jau peraugo į visišką isteriją", - teigė D. Peskovas. Maskva, anot jo, dabar laukia, kol priepuolis praeis ir abi pusės galės racionaliai kalbėti šia tema.