„Kasdien Sirijos režimo naudojama žudymo mašina" turi būti sustabdyta, pareiškė J. Kerry pirmadienį Ženevoje kalbėdamas su žurnalistais. Tai jis esą dar pirmadienį telefonu aptars su kolega iš Rusijos Sergejumi Lavrovu.

J. Kerry apkaltino Sirijos vyriausybę smarkiai pažeidinėjant vasarį sutartas paliaubas. Alepe esą tikslingai buvo bombarduojami civiliniai objektai. „Tai turi liautis", - reikalavo J. Kerry po pokalbių su JT specialiuoju pasiuntiniu Sirijoje Staffanu de Mistura bei Saudo Arabijos ir Jordanijos užsienio reikalų ministrais.

S. de Mistura teigė antradienį skrisiąs į Maskvą, kur su Rusijos vyriausybe tarsis dėl paramos atkuriant paliaubas Sirijoje.

Anot J. Kerry , Vašingtonas ir Maskva jau susitarė, kad bus padidintas skaičius ekspertų, kurie iš Ženevos registruos paliaubų pažeidimus.

Alepe Šiaurės Sirijoje vyriausybinių pajėgų kariai ir sukilėliai kelerius metus kaunasi tarpusavyje. Sostinėje Damaske jau galioja „ramybės režimas", kuris dabar gali būti išplėstas į Alepą.

Alepe - kadais didžiausiame Sirijos mieste - praėjusiomis dienomis vyko tokie nuožmūs mūšiai, kad nuolat didėjo susirūpinimas dėl paliaubų. Per vyriausybės pajėgų oro antskrydžius ir sukilėlių minosvaidžių atakas nuo balandžio 22 dienos vien tik Alepe, aktyvistų duomenimis, žuvo 250 civilių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)