Tarptautinės paramos Sirijai grupės (ISSG), kuriai priklauso 23 valstybės, atstovai susirinko viename Niujorko viešbutyje „Lotte-New-York-Palace“, Maskvai ir Vašingtonui kaltinant vienam kitą dėl paliaubų susitarimo žlugimo.

Į susitikimą žiniasklaidos atstovai neįleidžiami.

Pasak amerikiečių delegacijos, S. Lavrovas ir J. Kerry pagrindinį dėmesį skirs paliaubų Sirijoje laikymuisi ir incidentui Sirijos Alepo provincijoje, kur buvo suduotas aviacijos smūgis humanitarinės pagalbos siuntą vežusiems sunkvežimiams.

Nuo Sirijos susitarimo įsigaliojimo praėjusią savaitę JAV ir Rusijos diplomatijos vadovai palaikė glaudų ryšį, sakė vienas delegacijos atstovas ir pridūrė, jog „šie kontaktai bus palaikomi ir artimiausiomis dienomis“.

Anksčiau Ženevoje S. Lavrovas ir J. Kerry suderino dokumentų paketą, kuriame buvo išdėstytas ugnies nutraukimo planas. Paliaubos Sirijoje įsigaliojo nuo rugsėjo 12 dienos, tačiau Rusijos pareigūnai ne kartą atkreipė dėmesį, kad opozicijos pajėgos nuolat pažeidinėja paliaubų susitarimą. Paliaubos buvo nutrauktos po septynių parų.