„Negalite viena koja būti čia, o kita – ne“, – sakė jis per konferenciją Paryžiuje ir įspėjo, kad Britanija rizikuoja „sutrypti viską, kas buvo pastatyta“ per šešis Europos integracijos dešimtmečius.

„Šiuo atžvilgiu negalime nusileisti. Matau (Britanijos) manevrus“, – sakė J.- C. Junckeris.

Šie komentarai buvo nukreipti į britų premjerę Theresą May – pastaroji trečiadienį pareiškė, kad nori pasitraukimo iš ES sutarties, suteiksiančios Britanijai „maksimalią laisvę“ veikti Europos bendrojoje rinkoje, tačiau išlaikyti imigracijos kontrolę.

Th. May sakė, kad aktyvuos derybas su Briuseliu dėl išėjimo iš ES iki kitų metų kovo pabaigos.

Jos kalbos apie imigraciją pakurstė nerimą dėl galimo „kieto Brexit“ ir išprovokavo staigų svaro kurso nuosmukį. Visgi Th. May išsakyta pozicija atveria sceną Britanijos deryboms su Europos lyderiais.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ketvirtadienį pasiuntė vieną rimčiausių įspėjimų Britanijai, kad šaliai teks „brangiai sumokėti“ už savo sprendimą palikti Europos Sąjungą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)