JAV prezidentas Barackas Obama, Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as, Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas ir Didžiosios Britanijos princas Charlesas bus tarp atvažiavusiųjų atiduoti paskutinę pagarbą Nobelio premijos laureatui; ir dauguma jų atvyks į Tel Avivo Ben Guriono oro uostą, esantį už 40 minučių kelio nuo Jeruzalės.

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas) taip pat turėtų dalyvauti trečiadienį mirusio S.Pereso laidotuvėse. Ir tai bus retas jo apsilankymas Jeruzalėje.

Kelios valandos prieš valstybines laidotuves, kurios vyks ant Theodoro Herzlio kalno esančiose nacionalinėse kapinėse, bus uždarytas pagrindinis į Jeruzalę vedantis kelias.

Pasak policijos, tvarkai ir saugumui užtikrinti papildomai dislokuojama 8 tūkst. pareigūnų.

Vidaus saugumo tarnyba „Shin Bet“ taip pat siunčia savo šimtus pareigūnų, dalis iš kurių dirbs po priedanga, sakoma pranešime.

Laidotuvės vyks penktadienį, kuris yra nedarbo diena Izraelyje, ir prieš žydų Naujųjų Metų šventę Roš Hašaną, kuri prasideda sekmadienio vakarą.

Izraelio oro uostų valdyba pranešė, kad per parą šalyje turėtų 750 kartų kilti ir leistis lėktuvai, nors vidutiniškai pakilimų ir nusileidimų būna maždaug po 400.

Operacija su tokiais užsienio svečiais, nuo princo Charleso iki Obamos, yra milžiniška saugumo operacija“, – sakė jos atstovas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)