Raketa „žemė-oras“ nepilotuojamą orlaivį numušė netoli Sirijos Kuneitros vietovės, tačiau demarkacinės linijos Izraelio pusėje, sakė kariuomenės atstovas Peteris Lerneris. Kol kas nežinoma, kam priklausė bepilotis, praneša agentūra AFP.

Izraelio laikraščio „Haarerz“ teigimu, kol kas neaišku ir tai, ar bepilotis sąmoningai buvo paleistas Izraelio kryptimi, ar virš demarkacinės linijos Izraelio pusėje skrido per klaidą.

Izraelis ne kartą sakė, kad reaguos į „bet kokį savo suverenumo pažeidimą“, - teigė P. Lerneris. Gynybos ministras Mosche Jaalonas lankydamasis karinių oro pajėgų bazėje regione pabrėžė, kad Izraelis netoleruos, jei kas nors pažeidinės šalies integralumą - „sąmoningai ar ne“.

1 800 kvadratinių kilometrų Golano aukštumos yra retai apgyvendintos ir turi pirmiausiai strateginę reikšmę. Du trečdalius vakarinės jų teritorijos Izraelis užėmė per šešių dienų karą 1967-aisiais. Tačiau aneksijos tarptautinė bendrija iki šiol nepripažino. Sirija teritorijos grąžinimą vadina sąlyga formaliai taikos sutarčiai su kaimynine šalimi. Tačiau Izraelis nesutinka atsisakyti užimtos žemės.

Regione padėtis daug metų buvo santykinai rami. Tačiau nuo pilietinio karo Sirijoje pradžios 2011 metų pavasarį čia vis įsiplieskia mūšiai tarp sukilėlių ir prezidento Basharo al Assado pajėgų.