Toks sprendimas priimtas pasibaigus ankstesnėms 12 val. paliauboms, kurios prasidėjo šeštadienio 8 val. ryto vietos laiku. Vis dar vyksta derybos dėl septynių dienų trukmės paliaubų.

Kiek anksčiau JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry sakė esąs tikras, kad ilgesnės paliaubos bus pasiektos, nepaisant žiniasklaidos pranešimų, kad Izraelis atmetė vieną pasiūlymų.

Jau daugiau nei 1000 palestiniečių, dauguma jų - civiliai, ir 38 Izraelio piliečiai žuvo per šį konfliktą, prasidėjusį liepos 8 d.

Islamistų grupuotės „Hamas", kuri kontroliuoja Gazos Ruožą, atstovas spaudai sakė, kad buvo pasiektas "nacionalinis susitarimas dėl humanitarinių paliaubų (...) dvylikai valandų šeštadienį".

Kiek vėliau Izraelio ginkluotosios pajėgos patvirtino informaciją apie paliaubas „Twitter" paskyroje, bet taip pat pranešė toliau ieškosiančios ir neutralizuosiančios "teroristų tunelius". "Mes atsakysime, jei teroristai nuspręstų išnaudoti šį laiką tam, kad užpultų Izraelio ginkluotąsias pajėgas ar šaudytų į Izraelio civilius", - sakoma jų pranešime.

Ministrai ragina pratęsti paliaubas Gazos Ruože

Prancūzijos užsienio reikalų ministro Laurento Fabiuso teigimu, šeštadienį septynių šalių užsienio reikalų ministrai paragino pratęsti 12 valandų paliaubas Gazos Ruože tarp Izraelio ir „Hamas“, praneša „Reuters“.

„Visi mes raginame abi šalis pratęsti šiuo metu paskelbtas karines paliaubas“, - teigė L. Fabiusas žurnalistams po susitikimo su Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Italijos, Kataro, Turkijos ir Jungtinių Valstijų užsienio reikalų ministrais.

Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos surengtame susitikime taip pat dalyvavo Europos Sąjungos pareigūnai.