Gazos ruožo žinybos paskelbė, kad be minėtų aukų žuvo dar 37 žmonės. Izraelio pusėje, oficialiais duomenimis, žuvo 13 kareivių.

Tokių didelių nuostolių Izraelio ginkluotosios pajėgos pastarąjį kartą buvo patyrusios per Libano karą 2006-aisiais. Izraeliui sekmadienio vakarą pareiškus, kad sausumos operacija bus dar labiau išplėsta, baiminamasi naujų aukų abiejose pusėse.

Nuo Izraelio bombardavimų pradžios prieš dvi savaites Gazos ruože jau žuvo 460 žmonių, 2 600 buvo sužeist. Izraelis nuo puolimo pradžios neteko 18 kareivių ir dviejų civilių.

Izraelis, be to, sekmadienį paskelbė, kad tikrinama informacija, jog kovingosios "Hamas" karinis sparnas pagrobė izraelietį karį. "Kassam brigadų" narys prieš tai stočiai "Hamas-TV" sakė, kad per mūšius į nelaisvę paimtas vienas Izraelio kareivis.

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Ban Ki Moonas pareikalavo skubių paliaubų Gazos konflikte. Izraelio karinė operacija yra "bjaurus nusikaltimas, - sakė jis sekmadienį Dohoje. - Smurtas turi liautis". JT vadovas atvyko į Kataro sostinę, kad įtikintų konfliktuojančias šalis nutraukti ugnį.

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry paskelbė pirmadienį vyksiantis į Egiptą pokalbių dėl galimo konflikto sprendimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)