Armijos atstovas AFP agentūrai sakė, kad iki sekmadienio kirsti Izraelio sieną iš Vakarų Kranto ir Gazos Ruožo palestiniečiai galės tik medicinos ar humanitariniais tikslais.

Tačiau pranešama, kad 10 tūkst. palestiniečių nebuvo taikomas draudimas ir leista patekti į Jeruzalę, kad galėtų pasimelsti Al Aksos mečetės komplekse ir pažymėti pirmojo Ramadano penktadienio. Pasimeldę jie turės sugrįžti namo.

Ketvirtadienį Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanjahu sukvietė saugumo kabinetą ir paskelbė baudžiamąsias ir atgrasinančias priemones prieš palestiniečius po kruvinos atakos Tel Avive. B. Netanjahu atšaukė leidimus kirsti sieną per 80 tūkst. palestiniečių, kurie nebegalės aplankyti savo giminaičių Izraelyje per visą Ramadano laikotarpį.

Didelių saugumo priemonių imtasi ir prie Vakarų Kranto esančio Jatos miesto, kur kiekvienas įvažiuojantis ir išvažiuojantis automobilis yra tikrinamas. Saugumui užtikrinti į Vakarų Krantą įvesti dar du papildomi batalionai kareivių.

Policijos pranešime sakoma, kad tūkstančiai policijos pareigūnų patruliuos Jeruzalės senamiestyje aplink Al Aksos mečetę, į kurią, kaip manoma, susirinks tūkstančiai musulmonų maldininkų Alacho garbintojų.

Nuo spalio mėnesio žuvo mažiausiai 207 palestiniečiai, 37 izraeliečiai, du amerikiečiai, vienas eritrėjietis ir vienas sudanietis.