„Neįmanoma įsivaizduoti stabilios pasaulio tvarkos, jei Iranas turės branduolinių ginklų“, - per Pasaulio ekonomikos forumą Davose sakė E.Barakas.

„Iranas yra pasirengęs ignoruoti ir apgaudinėti visą pasaulį, kad virstų galinga branduoline valstybe. Tai reikš bet kokios nusiginklavimo programos pabaigą. Didžiosios šio regiono valstybės bus priverstos vėl tapti branduolinėmis“, - pridūrė jis.

Saudo Arabija, Turkija ir Egiptas į Irano apsiginklavimą branduoliniais ginklais reaguos kurdamos savo pačių programas, sakė E.Barakas.

Tarptautinės atominės energetikos agentūros generalinis direktorius Yukiya Amano teigė šeštadienį į Iraną pasiuntęs vieną komandą. Jis pridūrė esąs tikras, jog Teheranas siekia įtvirtinti savo pajėgumus pasigaminti atominę bombą.

Iranas tvirtina, kad jo branduolinė programa neskirta kariniams tikslams, tačiau Y. Amano pareiškė: „Mūsų informacija yra patikima. Iranas užsiima veikla, būdinga branduolinių sprogmenų gamybai. Mes paprašėme derybų ir su jais susitinkame“.

Ehudas Barakas
E.Barakas teigė, kad Iranas siekia užvaldyti naftos išteklius Persijos regione ir pažymėjo, kad Teheranas slapta deda pastangas pasiekti tą lygį, kai galės apsiginkluoti atomine bomba. „Iranas mėgina įbauginti ir padaryti spaudimą kaimyninėms Persijos įlankos valstybėms“, - sakė jis.

„Laikas imtis griežtesnės diplomatijos ir sankcijų, nes egzistuoja rizika ne tik Izraeliui, bet ir visam pasauliui. Jeigu leisime tam įvykti, viskas komplikuosis dar labiau, o pavojus ir kaina bus dar didesni“.

Vakarams būtų nepavykę nuversti Saddamo Husseino ir Muammaro Gaddafi, jeigu jie būtų turėję nors mažyčius branduolinių ginklų arsenalus, pridūrė jis.