Izraelis kol kas nepatvirtino šios informacijos apie susitarimą nutraukti septynias savaites nesiliovusį kruviną konfliktą.

Palestiniečių pareigūnas nenurodė, kada paliaubos įsigalios, bet apie tai bus paskelbta prezidento Mahmudo Abbaso (Mahmudo Abaso) kalboje, kurią jis turėtų sakyti 16 val. Grinvičo (19 val. Lietuvos) laiku iš savo štabo Vakarų Krante.

„Per kontaktus susitarta dėl ilgalaikių paliaubų, (susitarimo) dėl blokados nutraukimo ir garantijų, kad bus patenkinti Gazos reikalavimai ir poreikiai“, – su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP.

Tačiau „Hamas“, faktiškai valdantis Gazos Ruožą, susitarimą dėl ilgalaikio septynias savaites trukusių kovų Gazoje nutraukimo jau pavadino „rezistencijos pergale“.

„Derybos su susitarimu, kuris įkūnija mūsų žmonių pasipriešinimą ir rezistencijos pergalę“, – „Hamas“ vadovo pavaduotojas Mussa Abu Marzuqas (Musa Abu Marzukas) parašė socialiniame tinkle „Facebook“.

Palestiniečių pareigūnas dar nurodė, kad susitarimą pavyko baigti po dvi paras trukusių intensyvių diplomatinių pastangų, kurių ėmėsi palestiniečių derybų delegacijos vadovas Azzamas al-Ahmedas (Azamas Ahmedas).

„Per pastarąsias 48 valandas jis lakstė tarp „Hamas“, „Islamic Jihad“ ir visų frakcijų vadovų ir Egipto lyderių, keliavo tarp Ramalos, Gazos ir Dohos užjūryje“, – sakė pareigūnas.

Gazoje „Hamas“ atstovas, savo ruožtu, sakė, kad apie minimą paliaubų susitarimą oficialiai turėtų paskelbti Egiptas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)