15 metų Ashrafas Habayebas (Ašrafas Habajibas) ir 17 metų Saedas Tambooras (Saidas Tamburas) mirė Vakarų Kranto Nabulaus miesto ligoninėse. Per susirėmimus su Izraelio kareiviais abu jie buvo sužeisti į galvą kovinėmis kulkomis.

Jiems mirus, žuvusiųjų skaičius per tris savaites trunkančias riaušes išaugo iki 123. Dauguma šių žuvusiųjų buvo palestiniečiai.

Izraelio kariuomenė ėmė blokuoti Beit Džalos palestiniečių miestelį, iš kurio sekmadienį vakare buvo kulkosvaidžiais apšaudytas gretimas Jeruzalės Gilo rajonas. Kariuomenė tuomet atsakė tankų kulkosvaidžių ugnimi ir šaudė iš kovinių sraigtasparnių. Beit Džaloje buvo sugriautas fabrikas. Šis miestelis, taip pat ir Betliejus, paskendo tamsoje. Šimtai civilių pabėgo iš Beit Džalos ir gretimos Aidos pabėgėlių stovyklos.

"Jeigu per juos neįmanoma normaliai gyventi Izraelio pusėje, aš nemanau, kad mes galime kęsti tokią padėtį", pirmadienį per radiją pareiškė kariuomenės štabo viršininkas, generolas leitenantas Shaulas Mofazas (Šaulas Mofazas).

Pasak jo, blokada siekiama neleisti ginkluotiems palestiniečių ekstremistams atvykti į Beit Džalą. Kaimyninio Betliejaus kariuomenė uždaryti neketina.

Gilas buvo ne kartą apšaudomas iš Beit Džalos. Tačiau sekmadienį vakare palestiniečių ekstremistai apšaudė gatves, kurios anksčiau nebuvo atakuojamos. Žmonės nenukentėjo, tačiau padaryta žalos 16-ai butų, o dviems žydėms moterims prireikė pagalbos dėl jas ištikusio šoko.

Per susirėmimus kitose Vakarų Kranto ir Gazos Ruožo vietose sekmadienį žuvo keturi palestiniečiai. Du buvo paaugliai iš Gazos Ruožo, o kiti du - suaugę vyrai, žuvę netoli Vakarų Kranto Hebrono miestelio.

Palestiniečiai abiejose srityse atakavo Izraelio kariuomenės pozicijas ir bazes. Viena didelė ataka buvo surengta Gazos Ruožo pietuose, pranešė Izraelio kariuomenės atstovas spaudai. Izraeliečiai atsakė lengvųjų ginklų bei prieštankinių raketų ugnimi.