Liudytojai sakė, kad abi moterys stovėjo gatvėje Beit Sachuro rajone, kai sraigtasparnis paleido raketas į automobilį, kuriuo važiavo "Fatah" aktyvistas Huseinas Abajatas (Hussein Abayat). H.Abajatas (Hussein Abayat) žuvo, su juo važiavęs kitas "Fatah" narys buvo sužeistas.

Izraelio kariškiai patvirtino, jog armijos sraigtasparnis paleido raketą į palestiniečių grupuotės vadovo automobilį, nes jis dalyvavo keliuose išpuoliuose, per kuriuos žuvo žydai.

Pareiškime sakoma, kad operacija buvo pradėta kariškiams pastebėjus ginkluotą būrį toje vietoje, iš kur ne sykį buvo apšaudytos Izraelio pajėgos, žydų Gilo gyvenvietė ir Rachelės kapas, šventovė netoli Betliejaus. Žuvęs "Fatah" aktyvistas nuo spalio mėnesio dalyvavo mažiausiai trijuose išpuoliuose, per kuriuos žuvo trys Izraelio kariškiai.

"Fatah" pareiškė, kad jos nario nužudymas buvo užsakytas Izraelio ministro pirmininko Ehudo Barako (Ehud Barak) ir armijos vado Šaulo Mofazo (Shaul Mofaz).

"Fatah" vadovas žuvo prieš palestiniečių prezidento Jasiro Arafato (Yasser Arafat) ir JAV prezidento Bilo Klintono (Bill Clinton) susitikimą Vašingtone, kuriame palestiniečių lyderis tikisi sulaukti pritarimo JTO taikdariškų pajėgų įsikišimui į neramumus regione.

Izraelis kaltino J.Arafatą (Yasser Arafat) nesugebėjimu suvaldyti "Fatah" kovotojų, nepaisant paliaubų, kurios prieš savaitę buvo pasiektos susitikime su buvusiu Izraelio ministru pirmininku Šimonu Peresu (Shimon Peres).