Valstybės prokuroras Uri Korbas pareikalavo, kad Izraelio nausėdijos gyventojas Yosefas Haimas Ben-Davidas būtų nubaustas kalėti iki gyvos galvos už Mohammedo Abu Khdeiro nužudymą taip pat 20 metų kalėjimo už jo pagrobimą bei dar papildomai 15 metų už kitus nusikaltimus.

Y.H. Ben-Davidas iš pradžių buvo laikytas psichiškai nesveiku, bet vėliau buvo pripažintas esąs sveikas. Izraelio teismas balandį nutarė, kad jis yra sveiko proto ir atsakingas už savo veiksmus.

Teismo nutartyje balandį buvo nurodyta, kad Y.H. Ben-Davidas „neserga psichoze, visiškai supranta faktus, yra atsakingas už savo veiksmus, suvokia realybę ir galėjo užkirsti kelią nusikaltimui“.

Vasarį teismas vieną jo bendrininką izraelietį nuteisė kalėti iki gyvos galvos, o kitam skyrė 21 metų laisvės atėmimo bausmę už šį nusikaltimą, kuris buvo įvykdytas įsisukus smurto ratui, atvedusiam prie 2014-ųjų karo Gazos Ruože.

Abu minėti izraeliečiai buvo nepilnamečiai, kai kartu su Y.H. Ben-Davidu įvykdė tą šiurpų išpuolį, per kurį vienoje Rytų Jeruzalės gatvėje pagrobė 16-metį M.Abu Khdeirą, o vėliau jį nužudė.

Palestinietis buvo pagrobtas praėjus kelioms savaitėms po to, kai netoli Vakarų Kranto Hebrono miesto iš populiarios keliautojų autostopu vietos buvo pagrobti ir nužudyti trys izraeliečiai paaugliai – 19-metis Eyalas Yifrachas ir 16-mečiai Giladas Shaeras bei Naftali Frenkelis.

Izraelio pareigūnai sakė, kad įtariamieji nusprendė atkeršyti ir nužudyti kokį nors arabą. Jie apsirūpino virvėmis, benzinu, kitomis reikalingomis priemonėmis ir tuomet atsitiktinai pasirinko auką – M.Abu Khdeirą.