Per tą prieštaringai vertinamą dviejų parų vizitą Izraelio lyderis planuoja pasakyti kalbą abejų JAV Kongreso rūmų bendrame posėdyje, siekdamas užsitikrinti palaikymą savo pastangoms sužlugdyti potencialią sutartį su Iranu, o šis B.Netanyahu žingsnis sukėlė įtūžį Baltuosiuose rūmuose.

Tačiau žydų valstybės lyderis, kuris taip pat pasakys kalbą proizraelietiškos lobistinės organizacijos AIPAC kasmetinėje politikos konferencijoje, nesutiko atsisakyti savo planų.

„Vykstu į Vašingtoną su lemtinga, netgi istorine misija“, – prieš išskrisdamas jis sakė žurnalistams Ben Guriono oro uoste netoli Tel Avivo.

„Jaučiu gilų ir nuoširdų susirūpinimą dėl Izraelio piliečių saugumo, valstybės ir visų mūsų žmonių likimo, – pridūrė B.Netanyahu. – Padarysiu viską, kas mano galioje, kad užtikrinčiau mūsų ateitį.“

B.Netanyahu pirmadienį pasakys kalbą AIPAC konferencijoje, o Kapitolijaus rūmuose pasisakys antradienį, prieš išskrisdamas namo.

Izraelis įsitikinęs, kad Iranas ir galingosios šalys tikriausiai sudarys susitarimą, pagal kurį bus sušvelnintos tarptautinės sankcijos Iranui, tačiau žydų valstybė baiminasi, kad šiitiškai respublikai nebus nustatyti pakankamai griežti saugikliai, įpareigojantys Teheraną nemėginti pasigaminti branduolinių ginklų.

B.Netanyahu vizitas Jungtinėse Valstijose vyks likus vos keturioms savaitėms iki kovo 31-osios galutinio termino sudaryti politinį susitarimą su Iranu, kuris taptų pagrindu galutinei sutarčiai. Abiejų pusių derybininkai planuoja baigti derinti sutarties technines detales iki birželio 30-osios.

Šis vizitas taip pat bus surengtas likus vos dviem savaitėms iki kovo 17-ąją vyksiančių Izraelio parlamento rinkimų, per kuriuos B.Netanyahu tikisi būti perrinktas trečiai iš eilės kadencijai premjero poste.