Šis incidentas jau penktas nuo praėjusios savaitės, per kurią Sirijos konfliktas išplito ir į Izraelio teritoriją, ir pirmas nuo pirmadienio vakaro, kai įsigaliojo JAV ir Rusijos tarpininkautos paliaubos, kuriomis bandoma užbaigti jau šeštus metus vykstantį Sirijos konfliktą.

Izraelis dažniausiai siekė likti šio konflikto nuošalėje, bet atsakydavo smūgiais į objektus Sirijoje, kai atsitiktinė ugnis pataikydavo į jo teritoriją.

Netrukus po Izraelio reido ankstų antradienį Sirijos kariuomenė pranešė abiejų šalių pasienyje numušusi du Izraelio karinius orlaivius, iš kurių vienas buvo bepilotė skraidyklė.

Izraelio kariuomenė suskubo paneigti šį pranešimą sakydama, kad į jos orlaivius paleistos dvi priešlėktuvinės raketos nepataikė.

„Pavojus (Izraelio) orlaivių saugumui nebuvo iškilęs jokiu momentu“, – priduriama pranešime.

Per pastarąsias savaites Izraelio karo lėktuvai kelis kartus atakavo Sirijos kariuomenės pozicijas, kai atsitiktiniai sviediniai atskriejo į Izraelio kontroliuojamą teritoriją. Manoma, kad Izraelio oro pajėgos atakavo ginklų siuntas, kurios buvo skirtos Sirijos vyriausybę palaikančio sukarinto Libano šiitų judėjimo „Hizbollah“ kovotojams.

Izraelis Golano aukštumas iš Sirijos atėmė 1967 metais, o vėliau jas aneksavo, bet tarptautinė bendrija šios aneksijos nepripažįsta.