Neseniai kilo skandalas dėl socialiniame tinkle „Facebook“ atsiradusių pikantiškų fotografijų, o šįkart visuomenei pristatytas kareivinėse nufilmuotas žaismingas vaizdo įrašas, praneša newsru.com.

Pirmasis lengvabūdiškus kadrus savo tinklalapyje praėjusį antradienį publikavo Izraelio televizijos kanalas „Channel 2“. Vaizdo įraše apatinius dėvinčios merginos šoka aplink automatą, kuris atlieka striptizo stulpo vaidmenį.

Vaizdo įraše matyti, kaip aplinkui ginklą, erotiškai judindamos klubus, šoka trys moterys. Dvi šokėjos vilki prasegtas karines maskuojančios spalvos kelnes ir marškinėlius, trečioji – tik kelnaites su juostele ir trumputę liemenę.

Kaip praneša Didžiosios Britanijos laikraštis „The Sun“, naujasis vaizdo įrašas neabejotinai supykdys kariuomenės vadovybę, kuri neseniai paskyrė nuobaudą privalomą karinę tarnybą atliekančioms merginoms, socialiniame tinkle publikavusioms savo nuotraukas. Jose merginos įamžintos vilkinčios apatinius ir su karine amunicija. Nuotraukos darytos karinio dalinio teritorijoje. Armijos vadovybės pareiškime teigiama, kad moterys pademonstravo Izraelio kariams „nederamą elgesį“.

Kol kas neaišku, ar kariuomenės vadovybė susipažino su eiline provokuojančia medžiaga. Vis dėlto, pastarosiomis dienomis Izraelio kariuomenėje buvo išleistas įsakymas, ribojantis karių naudojimąsi socialiniais tinklais. Leidimai tam bus duodami atsižvelgiant į laipsnius ir tikslus.

Iš naujojo įrašo neaišku, ar erotinių šokių įraše dalyvauja tos pačios moterys, kurios anksčiau buvo įamžintos nuotraukose, ar veiksmas vyksta kitose kareivinėse. Įraše girdėti, kaip viena moterų hebrajų kalba sako, kad ketina įdėti vaizdo įrašą į „Facebook“ ir paminėti kadruose pozuojančias drauges, praneša laikraštis „The Jerusalem Post“.