Per spaudos konferenciją prieš neeilinį JT Saugumo Tarybos susitikimą Niujorke D. Danonas pateikė schemą, pavadintą „Kaip nudurti žydą“. Jo teigimu, ši schema yra dalijama vaikams pradinėse ir vidurinėse mokyklose. Vidurio Rytų tyrimų institutas teigia, kad plakatas, kurį pademonstravo ambasadorius, buvo paimtas iš socialinių tinklų.

„Užuot mokydama taikos ir tolerancijos, Palestinos vadovybė agituoja vaikus už neapykantos kurstymą. Palestinos lyderiai įkūrė inkubatorių, siekdami užauginti vaikus teroristais“, - „Sky News“ cituoja D. Danono žodžius.

Izraelio ambasadorius JT kalbėjo po to, kai regione per pastarąsias dvi savaites nesiliaujančius neramumus žuvo mažiausiai 40 palestiniečių ir septyni izraeliečiai.

Neeilinis JT susitikimas buvo sušauktas po to, kai palestiniečiai kreipėsi į tarptautinę bendruomenę dėl al Aksos mečetės apsaugos. Palestina tvirtina, kad Izraelis ketina perimti šią islamo šventyklą. Savo ruožtu Izraelis atmeta Palestinos kaltinimus, o D. Danonas pareiškė, kad intervencija pažeistų dešimtmetį toje vietovėje trunkantį "status quo", pagal kurį žydams leidžiama lankytis al Aksos šventyklos komplekse, tačiau draudžiama ten melstis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)