A. Kudrinas priminė, kad iš vyriausybės jis pasitraukė savo iniciatyva. „Sakiau, kad nedirbsiu su tuometiniu Rusijos prezidentu Dmitrijumi Medvedevu būsimoje vyriausybėje. Tai jį kažkodėl įžeidė“, - patikino A. Kudrinas, rašo www.top.rbc.ru. 

„Numaniau, pažinodamas D. Medvedevą ir jo problemas bei iššūkius, su kuriais susidurs šalis, kad jam bus sudėtinga su jais susidoroti. Įtariau, kad jam turbūt nepavyks organizuoti darbo tinkamai. Dabar matau, kad taip ir įvyko“, - tęsė A. Kudrinas.

Taip pat A. Kudrinas paaiškino, kodėl tada atsisakė jam siūlomo Centrinio banko vadovo posto. „Iš tiesų turbūt galima būti neblogu Centrinio banko atstovu, kai šalyje vykdoma prasta ekonomikos politika arba tokia ekonomikos politika, kuri iš esmės sukelia ekonomikos nuosmukį, o ne pakilimą. Tačiau tokiu atveju tai būtų keistas darbas. Centrinis bankas negali savarankiškai susidoroti su tokiomis tendencijomis. Su jomis kartu su centriniu banku turi kovoti visų pirma vyriausybė“, - patikino A. Kudrinas.

A. Kudrinas pakomentavo ir šių metų pradžioje pateiktas savo prognozes. 2014 m. vasario mėn. jis pareiškė, kad krizės nebus, spontaniško rublio vertės mažėjimo tikėtis nevertėtų, o Rusijos nacionalinės valiutos kursas laikysis ties 35 rubliais už JAV dolerį.

„Nesigailiu, kad tada suklydau, nes tuo metu mes neįvertinome reikšmingo veiksnio – Ukrainos krizės. Tuo metu dar nebuvo įvykęs Krymo referendumas, prieš Rusiją nebuvo taikomos sankcijos. Jei ne šie įvykiai, turėtume tai, ką ir prognozavau“, - įsitikinęs A. Kudrinas. 

Jo teigimu, visi šie įvykiai iš esmės pakeitė Rusijos ateitį trumpalaikėje, o galbūt ir vidutinėje perspektyvoje. „Jau esu sakęs, kad sankcijų įtaka Rusijos ekonomikai sudaro nuo 1 iki 1,5 proc. BVP. Mes negausim 1 trln. rublių (beveik 69 mlrd. litų) produkcijos pavidalu, o tai reiškia, kad biudžetas neteks 350 mlrd. rublių (apie 24 mlrd. litų)“, - samprotavo jis.

Aukštą dabartinio Rusijos prezidento Vladimiro Putino populiarumo reitingą tarp rinkėjų A. Kudrinas linkęs sieti su rusų jaučiama nostalgija Tarybų Sąjungai. „Šiuo atveju daugeliui tinka V. Putino vykdoma užsienio politika; be to, jaučiama savotiška nostalgija Tarybų Sąjungos didybei, susijusiai su pasaulyje atliekamu vaidmeniu ir užimama vieta. Šiandieną daugeliui atrodo, kad V. Putino politika realizuoja šiuos troškimus, todėl šiuo metu V. Putino reitingai aukšti, o tai reiškia taip pat ir paramą šia kryptimi dirbančiai vyriausybei“, - mano A. Kudrinas.