Pasak moters, ji tai padarė todėl, kad „įsakė Alachas“, skelbia rbc.ru.

Keturmetės mergaitės nužudymu ir galvos nupjovimu įtariama G. Bobokulova kalbėdama su žurnalistais pripažino savo kaltę, o į klausimą, kodėl tai padarė, atsakė „Alachas įsakė“.

G. Bobokulova į teismą buvo atvežta 8 val. 40 min. Maskvos laiku. Posėdžio metu teismas nagrinėjo tyrėjų prašymą skirti jai kardomąją priemonę suėmimą. Ji žurnalistams pasakė neprieštaraujanti, kad jai būtų skirtas suėmimas.

„Sutinku su kardomąja priemone“, – sakė moteris.

Teismas tyrėjų prašymą patenkino.

Grįsdami suėmimo būtinybę, tyrėjas pareiškė, kad G. Bobokulova gali daryti spaudimą liudininkams ir susisiekti su savo kurstytojais.

Vis dėlto tyrėjai nepatikslino, kas šie žmonės – jų tapatybės kol kas nenustatytos, vykdoma paieška.

„Šiuo metu bendrininkai ir kurstytojai nenustatyti“, – sakė tyrėjas.

Uzbekistano pilietė G. Bobokulova buvo sulaikyta pirmadienį, vasario 29 dieną, šalia metro stoties „Oktiabskoje pole“ Maskvoje. Ji rankose laikė vaiko galvą. Vėliau paaiškėjo, kad moteris dirbo mažos mergaitės aukle maskviečių šeimoje. Sulaukusi, kada tėvai išeis, ji, pasak tyrėjų, nupjovė vaikui galvą ir padegė butą.

G. Bobokulova, duodama parodymus, jau prisipažino.
Anksčiau agentūros „Interfax“ šaltinis pasakojo, kad Uzbekistano teisėsaugos institucijos pranešė Rusijos kolegoms, kad G. Bobokulova turi psichikos sutrikimų.

Pasak jo, jai dar 1999 metais buvo diagnozuota šizofrenija, savo šalyje ji ne kartą buvo gydoma stacionare.

Prieš penkerius metus, po eilinio gydymo kurso, G. Bobokulova atvyko į Rusiją, kur „akivaizdu, nuslėpė savo psichinę ligą“, pranešė agentūros šaltinis.

Giminaičiai atėmė vaikus

„LifeNews“ išplatino išskirtinį vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota keturmetę auklėtinę nužudžiusios G. Bobokulovos apklausa, praneša lifenews.ru.

Redakcija gavo auklės-žudikės G. Bobokulovos apklausos vaizdo įrašą. Moteris savo auklėtinę žiauriai nužudė Maskvoje. Ji visiškai pripažino savo kaltę ir mėgino paaiškinti operatyviniams darbuotojams šio poelgio priežastis.

Ji skundėsi, kad po skyrybų su pirmuoju vyru giminaičiai atėmė jos tris vaikus.

Iš nenuoseklios G. Bobokulovos kalbos paaiškėja, kad ji prieš trejus metus atvyko į Maskvą, kur pradėjo uždarbiauti kaip slaugė ir auklė. Nužudytos mergaitės tėvams ją rekomendavo pažįstami žmonės.

Nastios tėvams G. Bobokulova labai patiko, todėl moteris pas juos dirbo jau beveik dvejus metus.

Iš Uzbekistano atvykusi moteris su savo pirmuoju vyru santuokoje išgyveno dvylika metų. Daugiau kaip prieš dešimtmetį jie išsiskyrė viename Uzbekistano civilinės metrikacijos skyriuje.

Po to G. Bobokulovos giminaičiai atėmė iš jos tris vaikus. Vienas sūnus, pasak moters, gyvena su jos tėvu, antras liko su jos pirmuoju vyru, o trečią, kaip teigia G. Bobokulova, buvęs jos sutuoktinis „padovanojo savo seseriai“. Pačią ją išvarė į gatvę.

Prieš metus G. Bobokulova Maskvoje susipažino su uzbekistaniečiu vyru, kuris tapo jos sugyventiniu. Pasak jos, su juo ji matydavosi vos du kartus per savaitę.

Moteris sužinojo, kad jos vyras turi šeimą, tačiau vistiek sutiko tapti antrąja, neoficialia, žmona. Prieš keturis mėnesius vyras išvažiavo į tėvynę ir nuo to laiko G. Bobokulova jo nematė.

„Aš su juo čia tik susitikdavau. Bet jo jau keturis mėnesius nėra, jis pas save išvažiavo. Jis pasiėmė mane antra žmona, o pats gyvena su pirmąja. Oficialaus vyro dabar neturiu“, – pasakojo G. Bobokulova policininkams.

Reikia pažymėti, kad žurnalistai išsiaiškino ir daugiau detalių apie pačios G. Bobokulovos gyvenimą. Kaimo, kuriame iki šiol gyvena jos šeima, įgaliotinis interviu leidiniui „MK“ pasakojo, kad moteris penkiolika metų buvo įtraukta į psichoneurologijos dispanserio įskaitą, jos diagnozė – šizofrenija.

Pasak jo, G. Bobokulovos tėvai artėjant pavasariniam paūmėjimui stengdavosi savo sergančią dukrą paguldyti į ligoninę, nes jos liga bėgant metams progresavo. Kažkuriuo metu gyventi su ja tapo pavojinga, tai esą ir tapo skyrybų su pirmuoju vyru priežastimi.