Reidai vyko 16 komunų Briuselyje, Flandrijoje ir Valonijoje, „nebuvo jokių incidentų“, sakoma pranešime, kuriame dar nurodoma, kad „lig šiol nerasta jokių ginklų ar amunicijos“.

„Keturiasdešimt asmenų paimta apklausai. Dvylika jų sulaikyta. Tiriantysis teisėjas vėliau šiandien nuspręs dėl jų galimo arešto“, – nurodoma pranešime.

„Taip pat patikrinti 152 garažai, – sakoma pranešime. – Šiuo metu daugiau informacijos negalima pateikti apie tai, kiek ko konfiskuota, taip pat negalime atskleisti sulaikytųjų tapatybės“.

Reidai Belgijoje

Antiteroristinė operacija Belgijoje surengta praėjus beveik trims mėnesiams po teroristų išpuolių Briuselyje - kovo 22 d. Briuselio oro uoste ir metro sprogus bomboms žuvo 32 žmonės.

Sulaikyti asmenys įtariami planavę teroro išpuolį, teigia prokurorai. Šie įtariamieji buvo tarp 40-ies sulaikytų ir apklaustų įtariamų asmenų, informuoja BBC.

Kratas policija atliko ir Molenbeke, kuriame buvo apsistoję teroro išpuolį planavę džihadistai.

Federalinio prokuroro teigimu, antiteroristinė operacija, atlikti tyrimai parodė, jog „būtina intervencija“. Tiesa, Belgijos vyriausybė nepadidino teroro aktų grėsmės lygio.

Džihadistų tinklas Belgijoje

Neseniai Belgijos policija sulaukė įspėjimo, kad teroro organizacijos „Islamo valstybė“ (IS) narių grupė išvyko iš Sirijos į Europą ir kad jie planuoja teroro išpuolius Belgijoje ir Prancūzijoje.

Praėjusį trečiadienį Belgijos laikraštis DH citavo anoniminio šaltinio žodžius, kuris teigė, kad teroristų grupė „išvyko iš Sirijos maždaug prieš pusantros savaitės, ketindama be pasų patekti į Europą per Turkiją ir Graikiją laivu“.

Penktadienį suėmė Belgijos pilietybę turintį Youssefą EA, kuris įtariamas prisidėjęs prie teroro išpuolių kovo mėn. (už juos atsakomybę prisiėmė IS).