Policija informavo Malelio kaime, esančiame Lamu apskrityje, radusi keturių aukų kūnus. Tuo tarpu apskrities įgaliotinis Gilbertas Kitiyo teigė turįs informacijos tik apie tris aukas.

„Grupė ginkluotų įtariamųjų įsiveržė į kaimą ir nužudė tris vietinius. Visos aukos - vyrai“, - naujienų agentūrai „Reuters“ telefonu sakė G. Kitiyo. Pareigūnas pridūrė, kad įtariamieji taip pat padegė kelis namus, o tuomet pabėgo į greta esantį mišką.

„Negalime spėlioti, bet, sprendžiant iš ankstesnių atakų, šio išpuolio pobūdis ir stilius gali būti siejamas tik su „Al Shabaab“ nusikaltėliais“, - teigė G. Kitiyo.

Liepą, kaip įtariama, taip pat „Al Shabaab“ kovotojai netoli Malelio esančiuose kaimuose nukirsdino devynis vyrus. Kitos tame pačiame regione įvykdytos atakos metu grupuotės kovotojai nužudė tris policijos pareigūnus.

Su „Al Qaeda“ siejama grupuotė siekia nuversti Jungtinių Tautų (JT) remiamą Somalio vyriausybę ir įvesti griežtą islamo religijos interpretaciją. Nuo 2011-ųjų „Al Shabaab“ suintensyvino atakas Kenijoje, nes ji į kaimyninį Somalį nusiuntė savo pajėgas.