Dėl to atsistatydino dalis šešėlinio kabineto – Heidi Alexander, Ianas Murray, Gloria de Piero, Lillian Greenwood, Lucy Powell, Kerry McCarthy ir Seema Malhotra.

Manoma, kad atsistatydins daugiau politikų. J. Corbyno laukia balsavimas dėl pasitikėjimo, bet, šešėlinio kabineto kanclerio Johno McDonnellio teigimu, jis nesitrauks.

J. McDonnellis kartu su šešėlinio kabineto nariais Andy Burnhamu, Diane Abbott ir Emily Thornberry išsakė paramą J. Corbynui, nepaisant atsistatydinimų.

Leiboristų partija pasisakė už likimą Europos Sąjungoje, tačiau Britanija 52 proc. prieš 48 proc. balsų pasisakė už išstojimą iš ES.

J. Corbynas, kaip ir konservatorių premjeras Davidas Cameronas, ragino šalies žmones palaikyti tolesnę narystę ES, tiesa, seniai negailėjo kritikos Sąjungai.

Dalis leiboristų kaltino J. Corbyną, kad jis nepakankamai stipriai agitavo už pasilikimą. Manoma, kad pirmadienį vyksiančiame leiboristų posėdyje gali vykti slaptas balsavimas dėl pasitikėjimo J. Corbynu.

Artimi J. Corbynui šaltiniai teigė, kad jis keltų savo kandidatūrą, jei vyktų bet kokie rinkimai į lyderio postą, na o J. McDonnell sakė, kad ir vėl pirmininkautų jo rinkimų kampanijai.
Daugiau nei 175 000 žmonių pasirašė peticiją internete, palaikydami leiboristų lyderį, kurį išrinko pernai rugsėjį.

Vienas leiboristų šešėlinio kabineto narys sakė BBC: „Manau, kad vyks vadovo rinkimai ir Jeremy‘is laimės. Tačiau visa tai – absoliuti sumaištis.“

Sekmadienį kalbėdamas laidoje „Andrew Marr Show“ atstatydintas H. Bennas sakė, kad J. Corbynas – geras, kilnus žmogus, tačiau ne vadovas.

„Leiboristų partijai reikalingas tvirtas, efektyvus vadovavimas. <...> Šiuo metu to neturime. Be to, nėra garantijų, kad laimėtume rinkimus, jei Jeremy liktų lyderiu. Man atrodė svarbu tai pasakyti“, – pridūrė jis.

Paklaustas, ar, jo nuomone, J. Corbynas turėtų atsistatydinti, H. Bennas atsakė – turėtų.

Atsistatydinę šešėlinės vyriausybės nariai: