Anot pranešimų Italijoje, buto gyventojas yra kardinolo Francesco Coccopalmerio – 80 metų popiežiaus pagrindinio padėjėjo – sekretorius. F. Coccopalmerio yra Teisės aktų Popiežiškosios tarybos pirmininkas. Teigiama, kad jis kažkada rekomendavo savo sekretorių į vyskupus.
Šią skandalingą žinią paskelbė Italijos laikraštis „Il Fatto Quatidiano“.

Naujausias skandalas smogė Vatikanui po to, kai jo finansų vadovas, kardinolas George’as Pellas buvo buvo apkaltintas istoriniais seksualiniais nusikaltimais.

G. Pellas pareiškė esąs nekaltas ir tvirtino, kad po dvejus metus trukusio tyrimo ir „nutekinimų žiniasklaidai“ laukia savo dienos teisme. Policija detalių apie 76 metų dvasininkui pateiktus kaltinimus neatskleidė, pabrėždama būtinybę išsaugoti teisminio proceso vientisumą.

Kovo mėnesį Vatikaną užliejo liūdnų kaltinimų dėl netinkamo kunigų elgesio visoje Italijoje banga. Skandalai siejami su orgijomis, prostitucija ir pornografiniais filmais. Visi šie ieškiniai labai neparankūs Vatikanui, kuris popiežiaus Pranciškaus valdymo metais siekia dvasininkams kelti aukštus standartus.

Pranciškus bandė imtis griežtų priemonių prieš neetišką elgesį nuo tos dienos, kai 2013 metais buvo išrinktas popiežiumi, ir dažnai pasisakė prieš „pagundos“ spąstus.