Italijos premjeras įspėjo, kad išstojimo iš ES procesas bus labai sudėtingas, tačiau problemas galima bus išspręsti tik tada, kai Britanija pradės išstojimo procedūrą.

Anot politiko, balsavimas palikti Europos Sąjungą - blogas sprendimas, bet privalo būti gerbiamas. Jis pridūrė esąs pasiruošęs dirbti su Britanijos ministre pirmininke Theresa May, kad sudarytų tarp Britanijos ir ES geriausią sąjungą.

M. Rencis teigė, kad jį nuliūdino ir šokiravo Britanijos referendumo dėl narystės ES rezultatai, tačiau sakė, jog demokratija turi būti gerbiama.

Paklaustas, ar galima būtų lanksčiau pažvelgti į ES taisykles dėl laisvo asmenų judėjimo ir prieigos prie bendrosios rinkos, jis atsakė: "Manau tai labai įdomi diskusija, nes tai bus diskusija apie ES taisyklių suvokimą".

Italijos ministras pirmininkas pabrėžė, kad diskusijos galės prasidėti tik tada, kai Britanija pasinaudos 50-uoju Lisabonos sutarties straipsniu, reikalingu pradėti oficialią išstojimo iš ES procedūrą. Jis teigė, kad "Brexit" deryboms vadovaus Europos Komisija (EK), o ne individualūs lyderiai ar šalys.

Politikas taip pat dėl „Brexit“ apkaltino buvusį Britanijos premjerą Davidą Cameroną, teigdamas, kad premjeras bandė vidines problemas spręsti sušaukdamas referendumą dėl narystės ES.

„Kai D. Cameronas nusprendė pasinaudoti referendumu, kad išspręstų vidines Konservatorių partijos problemas, tai ir buvo problema. Negalime naudotis užsienio reikalais, kad spręstume vidaus problemas", - aiškino M. Rencis.