Dviem priemiestiniams traukiniams antradienį kaktomuša susidūrė Apulijos regione, dar dešimtys žmonių nukentėjo.

Geležinkelių policijos vadas Giancarlo Conticchio televizijai „Sky TG24“ sakė, kad žuvo 22 ir buvo sužeisti dar 43 žmonės, bet pridūrė, kad šie skaičiai gali keistis.

Per gelbėjimo operaciją, kuri vyko svilinant kaitrai, iš sumaitotų traukinių gyvi buvo ištraukti mažiausiai du keleiviai.

Išgyvenusieji pasakojo, kaip didžiulė nematoma jėga staiga sviedė juos į priekį ir kaip paskui jie vadavosi iš metalo ir kūnų dalių raizginio.

Premjeras Matteo Renzi nuvyko į įvykio vietą, kur prokurorai ir tyrėjai stengėsi nustatyti, kodėl du traukiniai buvo tame pačiame kelyje.

Pareigūnai pabrėžė, kad galutiniai skaičiai paaiškės tik atskyrus traukinių vagonus. Į katastrofos vietą šalinti sumaitotų nuolaužų atgabentas didžiulis kranas.

„Neabejotinai vieno iš tų traukinių ten neturėjo būti. Ir neabejotinai būta klaidos. Mums reikia nustatyti tos klaidos priežastį“, – sakė G. Conticchio.

Nuotraukoje iš oro matyti tarsi akordeonas susigrūdę, nuo bėgių nušokę vagonai.

Abu traukiniai, kurių kiekvienas buvo iš keturių vagonų, susidūrė alyvmedžių giraitėje, lygioje vietoje, tarp Andrijos ir Korato miestelių. Nelaimė įvyko maždaug 11 val. 30 min. vietos laiku, maždaug 50 km į šiaurės vakarus nuo Apulijos sostinės Bario.

Popiežius Pranciškus nusiuntė telegramą Bario arkivyskupui monsinjorui Francesco Cacucci, kurioje sako, kad išgyvena skausmą drauge su tokia daugybe šeimų. Pontifikas sakė, kad gedi žuvusiųjų ir ir meldžiasi už tai, kad sužeistieji greitai pasveiktų.