Senatoriai tikriausiai pritars šiam pasiūlymui, dėl kurio bus balsuojama vėliau penktadienį, tačiau toks scenarijus gali dar labiau padidinti politinę įtampą, anksčiau šią savaitę iškilus koalicinės vyriausybės žlugimo grėsmei.

Viso Senato balsavimą dėl interpeliacijos S.Berlusconi planuojame surengti vėliau spalį. Jeigu visos aplinkybės susiklostytų S.Berlusconi nenaudai, jis parlamentą paliktų pirmąkart nuo 1994 metų.

S.Berlusconi advokatai nedalyvavo penktadienį vykusiame pasitarime, o jų paskelbtame pranešime sakoma, kad tas komitetas, kuriame dominuoja S.Berlusconi oponentai iš kairiųjų stovyklos, „netgi nesideda esąs nešališkas“.

„Gynyba neturi jokių galimybių“, – pažymėjo teisininkai.

S.Berlusconi šalininkai Senato komitete mėgino vilkinti šį svarstymą, prasidėjusį praeitą mėnesį.

Tris kartus premjero poste dirbęs žiniasklaidos magnatas ketvirtadienį pareiškė, kad šis procesas yra „dalis operacijos, mėginant atsikratyti centro dešiniųjų lyderio“.

Paklaustas apie galimą jo pašalinimą, S.Berlusconi atrėžė: „Aš to noriu! Bent jau galėčiau truputį pailsėti.“

Jo šalininkai sakė, kad S.Berlusconi galėtų toliau vadovauti savo Laisvės žmonių partijai (PDL), net jeigu nebebūtų parlamento narys, tačiau analitikai teigia, kad jo nesėkmingas mėginimas mesti iššūkį premjerui Enrico Lettai atskleidžia, jog S.Berlusconi prarado partijos kontrolę.

S.Berlusconi praeitą šeštadienį paskelbė atšaukiantis iš vyriausybės savo ministrus ir sieksiantis pirmalaikių rinkimų, tačiau patys ministrai ir kiti buvę jo ištikimi sąjungininkai pasipriešino tokiam žingsniui, todėl PDL lyderis trečiadienį buvo priverstas savo poziciją apgręžti 180 laipsnių kampu.