Ligoninėje su naujagimiu Francesco (lietuviškai Pranciškus, mažylis vardą gavo popiežiaus garbei) gulinti sesuo Roxana Rodriguez gavo raudonų rožių puokštę nuo paslaptingo geradario.

31 metų vienuolė, praėjusią savaitę pagimdžiusi 3,6 kilogramo sveriantį berniuką, tikina nežinojusi esanti nėščia. Ji manė, kad ją kankina ūmūs skrandžio skausmai, bet tai jau buvo prasidėjęs gimdymas. Vienuolei buvo pasiūlytos gyvenamosios patalpos Rietyje, kuris yra į šiaurę nuo Romos esančiame Lacijaus regione.

Kadangi pagimdžiusią vienuolę iš Salvadoro užgriuvo milžiniškas žiniasklaidos dėmesys, ligoninė, kurioje ji su mažyliu ilsisi po gimdymo, yra griežtai saugoma.

Nors moteris savo sūnaus tėvo tapatybės dar neatskleidė, sklando gandai, kad tai galėtų būti sena jos meilė – su tuo vyru ji galėjo susitikti praėjusį pavasarį lankydamasi gimtojoje šalyje. Buvo pranešta, kad tapti vienuole ją paskatino nusivylimas nepavykusiais santykiais.

Bažnyčios atstovai pranešė, kad dėl sulaužytų skaistybės įžadų R. Rodriguez nebegalės likti vienuole ir privalės palikti vienuolyną, kuriame gyveno. Minėtas vienuolynas priklauso „Mažųjų Jėzaus sekėjų“ ordinui.

„Nepaisant aplinkybių sudėtingumo, tiek moraliniu, tiek kanono teisės požiūriu, mes vertiname jos sprendimą rūpintis kūdikiu“, - sakė Riečio vyskupas Delio Lucarelli.

Bažnyčia palinkėjo jai sėkmės „naujame gyvenime, nors ir gana neįprastomis aplinkybėmis“. Sesuo Rodriguez kol kas nesulaukė popiežiaus Pranciškaus skambučio, tačiau ja besirūpinanti socialinė darbuotoja pareiškė, kad vienuolė mielai su juo pakalbėtų telefonu.

„Popiežius dar nepaskambino, tačiau manau, kad tai jai suteiktų didelį malonumą, - sakė Anna Fontanella iš vietos sveikatos priežiūros institucijos. - Mes vis dar svarstome įvairias galimybes tam laikui, kai ji bus pagaliau paleista iš ligoninės. Manau, kad labiausiai tikėtina – kažkurie globos namai“.