Jaudinamame įraše, kurį nufilmavo jį išgelbėję ugniagesiai, matyti, kaip augintinis ištraukiamas iš po griuvėsių krūvos, kurią laikė plieno sija.

Romeo, kurį šeimininkai laikė žuvusiu ir kuris atrodė visai atsipalaidavęs, iš vieno ugniagesio laikomo butelio išlakė pirmuosius po daugiau kaip 230 valandų vandens lašus.

Pamatęs, kad jis nesužeistas, ugniagesys padėjo Romeo ant griuvėsių, tada šuo atsargiai nulipo žemyn pas apsiašarojusius šeimininkus, kurie jau nebesitikėjo pamatyti jo gyvo.

„Jo būklė puiki“, – įraše sako vienas ugniagesys, šuniui tipenant po savo kiemą San Lorenco a Flaviano kaimelyje ir uodžiant pažįstamus kvapus.

Jo šeimininkai miegojo antrame namo aukšte, kai rugpjūčio 24 dieną prieš aušrą įvyko žemės drebėjimas.

Jiems pavyko ištrūkti, bet Romeo, kuris miegojo pirmame aukšte, liko įkalintas po griuvėsiais. Šeimininkai daug valandų ieškojo šuns, bet galiausiai dėl savo pačių saugumo buvo evakuoti iš sugriauto kaimelio.

Visos viltys rasti Romeo gyvą jau buvo išblėsusios, kai penktadienį vakare pora, lydima ugniagesių, grįžo pasiimti iš griuvėsių svarbiausių daiktų.

Beveik iškart, kai jie įžengė į savo viduramžių kaimelį, Romeo išgirdo jų balsus ir pradėjo loti.

„Mes iškart pradėjome kelti nuolaužas iš tos vietos, iš kurios sklido lojimas ir, neįtikėtina, ištraukėme jį, jo būklė buvo gana gera“, – naujienų agentūrai ANSA pasakojo vienas ugniagesys.

„Laimei, kai kurios sijos nukrito taip, kad laikė visą svorį virš jų ir paliko Romeo mažą nišą, kurioje jis sugebėjo išgyventi“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)