1912 metais aliejumi tapytas darbas „Violin e bouteille de bass“, kuriame kubistine maniera pavaizduotas smuikas ir alaus butelis, įvertintas 15 mln. eurų.

Specialioji Italijos karabinierių policija, ieškanti pavogtų meno kūrinių, konfiskavo šį paveikslą, kai vienas Romos gyventojas, kurio vardas nenurodomas, paprašė oficialaus leidimo išvežti jį į užsieninį aukcioną.

Tyrėjai jau patvirtino šio darbo autentiškumą, bet vis dar stengiasi nustatyti, ar tikrai šis pensininkas yra teisėtas jo savininkas.

Pastarasis sako paveikslą gavęs 1978 metais iš pagyvenusio kliento kaip dovaną, nes jis nemokamai restauravęs brangų savo kliento velionės žmonos turėtą rėmą.

Kadangi rėmų gamintojas nežinojo, jog tai yra vertingas Picasso darbas, aiškino policija, jis pasidėjo jį 36 metams „nesirūpindamas juo“, kol visai atsitiktinai, kaip jis pats sakė, sužinojęs, kad tai yra ispanų meistro kūrinys.
Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)