Meron Estefanos, kuri yra gerai žinoma visai pasaulio pabėgėlių iš Eritrėjos bendruomenei, naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, jog dešimtys žmonių, tarp jų ir į Italiją išsiųsto vyro giminės, jai sakė, kad sulaikytasis yra Medhanie Tesfamariamas Kidane , eritrėjietis pabėgėlis, o ne Medhanie Yehdego Meredas, pagrindinis įtariamasis dėl migrantų nelegalaus gabenimo į Europą iš Užsachario Afrikos.

Pasak F.Lo Voi, prokuratūra tikrina šią informaciją, tačiau žiniasklaidoje pasirodę pranešimai apie sulaikytą ne tą asmenį esą „neįprasti“.

„Mes atliekame būtinus patikrinimus, bet tai atrodo neįprasta“, – sakė jis „The Associated Press“.

Didžiosios Britanijos kovos su nusikalstamumu agentūra, kuri dalyvavo šiame tyrime, pranešė, kad žino apie dienraščio „The Guardian“ pranešimą, jog suimtas ne tas žmogus, tačiau kol kas dar anksti ką nors atsakyti į tokį pareiškimą.

Italų policija antradienį pranešė, kad Sudanas išdavė Italijai „generolu“ pramintą eritrėjietį, kuris, kaip įtariama, kontroliavo migrantų kontrabandos tinklą ir yra atsakingas už tūkstančių žmonių nugabenimą į Europą.

35 metų M.Y.Meredas, nuo pernai ieškomas tarptautiniu lygmeniu dėl prekybos žmonėmis, buvo suimtas Chartume gegužės pabaigoje, o pirmadienio vakarą išskraidintas į Italiją, sakoma italų policijos pranešime.

M.Y.Meredas, kuris slapta įrašytuose pokalbiuose tarp jam pavaldžių žmonių kontrabandininkų buvo vadinamas „generolu“ ir kontroliavo didelę teritoriją bei daugybę „karių“, yra kaltinamas per metus organizuodavęs iki 8 tūkst. migrantų pergabenimą laivais į Europą.

Pirmą kartą įtariamas aukšto rango prekeivis žmonėmis suimtas Afrikoje ir perduotas teisti Italijai, kuri buvo užtvindyta šimtų tūkstančių atvykėlių per migrantų krizę, prasidėjusią 2008 metais.

Manoma, kad M.Y.Meredas vadovavo operacijoms Afrikoje, bet taip pat informuodavo žmonių kontrabandininkus Italijoje, kada atplauks migrantų laivai, kad tuos žmones būtų galima perimti ir išspausti daugiau pinigų, jiems siekiant patekti į konkrečias Europos šalis.

Nuo 2012-ųjų iki savo arešto M.Y.Meredas atliko svarbų vaidmenį ir padėdamas migrantams pabėgti iš Libijos kalėjimų bei sulaikymo centrų, papirkdamas sargybinius, kad tie žmonės būtų paleisti, o vėliau laikydavęs juos nelaisvėje, kad išmuštų pinigų iš namuose likusių giminaičių, nurodė policija.

M.Y.Meredą susekė Sudano žvalgybos tarnyba, padedant Italijos policijos kovos su organizuotu nusikaltimu agentūrai ir Britanijos nacionalinei kovos su nusikalstamumu agentūrai (NCA).