Šeštadienį visoje šalyje vėliavos bus nuleistos iki pusės stiebo, taip pat vyks kai kurių aukų laidotuvės.

Civilinės saugos agentūros krizių valdymo biuro vadovė Immacolata Postiglione (Imakolata Postiljonė) penktadienį sakė, kad atokiuose kalnų miesteliuose, nuniokotuose trečiadienį paryčiais smogusio drebėjimo, nuo tos dienos vakaro po griuvėsiais nebebuvo rasta jokių gyvų likusių žmonių.

Mažiausiai 387 sužeistieji buvo hospitalizuoti.

„Tęsime paieškas ir kasinėjimus, kol būsime tikri, kad nebeliko nei vieno“ žmogaus, kurį dar būtų galima išgelbėti, sakė Civilinės saugos agentūros vietos biuro pareigūnas Luigi D'Angelo.

Miškų saugos tarnybos pareigūnas Valerio Checchi nurodė, kad gelbėtojai tikriausiai greitai pradės buldozeriais valyti nuolaužas. Šis žingsnis rodytų, kad vilčių rasti gyvų likusių žmonių iš esmės nebeliko.

„Toliau naudosime šilumai jautrius prietaisus, leidžiančius aptikti žmonių kūnus“, – aiškino V. Checchi.

Smarkiai nuniokoto Amatričės miestelio meras sakė manantis, kad po griuvėsiais gali būti dar apie 15 žmonių.

Stiprių pakartotinių smūgių sukeltos griūtys užblokavo kalnų serpantinus, o daugiau kaip 4 000 profesionalių ir savanorių gelbėtojų darbo sąlygos tapo ypač pavojingos.

Likę gyvi vietos žmonės sakė negalintys patikėti, kad jų ramias bendruomenes ištiko tokio didelio masto katastrofa.

„Anksčiau esu patyrusi žemės drebėjimų, bet čia buvo ne žemės drebėjimas, o apokalipsė“, – sakė 66 metų Anacleto Perotti, Šis vyras grįžo į savo namą Sankt Lorenco Flaviano kaime, atlaikiusį požeminius smūgius.

Vis dėlto A. Perotis pripažino dabar miegantis sėdėdamas fotelyje.

„Lovoje pernelyg baugu. Po žemės drebėjimo apima baimė; iš vidaus apima depresija“, – skundėsi ji,