Po pergalės 7 iš 11 valstijų per „superantradienio“ rinkimus, D. Trumpas pavadino save vienytoju, tačiau partijos senbuviai mano, kad milijardierius gali pralaimėti rinkimus lapkritį.

Tokio požiūrio laikosi senatorius Lindsey Grahamas. Kitas įtakingas respublikonas Mittas Romney teigė, jog ketvirtadienį ketina išsakyti kritiką D. Trumpui dėl jo kai kurių pasisakymų, tarp jų – apie emigraciją, kuri nepriimtina respublikonų partijos elitui.

Po „superantradienio“ balsavimo D. Trumpas yra vienas realiausių respublikonų kandidatų į prezidentus. Tačiau apžvalgininkai pastebi, kad prasčiau pasirodę respublikonų kandidatai dar yra pajėgūs varžytis su milijonieriumi.

Vyresnieji Respublikonų partijos nariai pasisako prieš partijos kandidatą į JAV prezidento postą D. Trumpą, per partijų kandidatų į JAV prezidento postą rinkimus vadinamąjį „didįjį antradienį“ iškovojusį pergalę septyniose valstijose, informuoja BBC.

Keli partijos lyderiai pastarosiomis dienomis pasisakė prieš prieštaringą D. Trumpo politiką, o partijos veteranai yra stipriai nusiteikę prieš D. Trumpą.

Kongreso narys Peteris Kingas sakė paliksiąs politiką, jei D. Trampas taps iškeltuoju kandidatu.

Respublikonų senatorius Lindsay Grahamas įspėjo, kad respublikonai „pralaimėtų Hillary Clinton“, jei partijos kandidatu būtų iškeltas D. Trumpas. Per „didįjį antradienį“ H. Clinton taip pat šventė pergalę mažiausiai septyniose valstijose.

„Vienintelis būdas sustabdyti D. Trumpą – palaikyti senatorių Tedą Kruzą“, – sakė L. Grahamas.