Yves'as Bertrand'as (Ivas Bertranas) vadovavo Centrinei bendrosios informacijos direkcijai (Direction centrale des renseignements generaux, RG) 1992-2004 metais. Ši agentūra rinko informaciją apie asmenis ir organizacijas, galinčias pakenkti valstybei. Neretai ji būdavo vadinama slaptąja policija, nes buvo pavaldi nacionalinei policijai.

Vienas savo vardo neatskleidęs šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP, kad 69 metų Y.Bertrand'o kūną jo bute prabangiame Paryžiaus 8-ajame rajone rado to pastato prižiūrėtojas, tačiau mirties priežasties jis negalėjo įvardyti.

Y.Bertrand'as, palaikęs glaudžius ryšius su buvusiu prezidentu Jacques'u Chiracu, stengdavosi likti šešėlyje, tačiau vis tiek atsidūrė dėmesio centre 2008-aisiais, kai žiniasklaida paskelbė ištraukas iš jo 23 dienoraščių.

Tie dienoraščiai, kuriuose buvo spalvingų užuominų apie politikų ir kitų asmenybių privatų bei profesinį gyvenimą, anksčiau buvo konfiskuoti pareigūnų, tiriant vadinamąjį "Clearstream" skandalą.

Tas skandalas įsiplieskė prieš rinkimus 2007 metais, o jo centre atsidūrė suklastotas vardų sąrašas, iš kurio buvo galima daryti išvadą, jog tuometis kandidatas į prezidento postą Nicolas Sarkozy gaudavo neteisėtą atlygį už sandorius dėl ginklų pardavimo Taivanui.

RG šiuo metu neegzistuoja kaip atskira agentūra: 2008 metais ji buvo sujungta su kita valdyba, įkuriant Centrinę vidaus žvalgybos direkciją (DCRI).