Mažos ir neliečiama laikomos mergaitės sulaikymas specialioje policijos moterų nuovadoje dar labiau pakurstė pyktį Indijoje, kuri mėgina sustiprinti moterų saugumą po grupinio studentės išžaginimo ir nužudymo Delyje praėjusių metų gruodį, rašo „The Telegraph“.

Už grotų pasodintą mergaitę nufilmavo viena Indijos televizijos komanda, tuo metu kaip tik buvusi nuovadoje. Pasklidus šiai žiniai, keturi pareigūnai, dirbę Kotvalio policijos moterų nuovadoje netoli Bulandšahro Utar Pradešo valstijoje, buvo nušalinti nuo pareigų, kol bus atliktas tyrimas.

Dešimtmetė į policijos nuovadą atėjo kartu su savo mama, kuri rado dukrą be sąmonės viename lauke. Jos teigimu, mergaitę išžagino vienas 35 metų kaimynas, priklausantis aukštesnei kastai.

Minima mergaitė yra iš keturių skurdžių dalitų, arba neliečiamųjų, šeimų gyvenvietėje, kurioje dominuoja aukštesnės lodhių – radžputų kastos atstovai. Nuo tada, kai parašė pareiškimą policijai, šeima sulaukia intensyvaus spaudimo iš gyvenvietės vyresniųjų atsiimti kaltinimus ir sudaryti „taikos susitarimą“.

Per interviu laikraščiui „Indian Express“ mergaitės motina teigė, kad jų šeima sulaukė grasinimų, jog bus nužudyta, jei nenusileis. „Jie grasina mus nužudyti, sudeginti mūsų protėvių namus ir mirtinai užmėtyti mano dukrelę akmenimis, jeigu neatšauksime bylos dėl išžaginimo. Netgi kaimo pančajatas (taryba), įskaitant jos lyderį, yra kaltinamojo pusėje ir prašo nusileisti“, - moters žodžius citavo laikraštis.

Policijos vyresnysis inspektorius Vaibhavas Krishna, kuris buvo paskirtas vadovauti tyrimui, kodėl mergaitė buvo uždaryta į areštinę, sakė, jog saugoti nukentėjusios šeimos namų buvo paskirti du policininkai ir vienas jaunesnysis inspektorius, kai šeimos narius gatvėje užsipuolė du kaltinamojo giminaičiai.

Apie grasinimus užmėtyti mergaitę akmenimis jis nieko nežinojo, bet skyrė šeimai policijos apsaugą, kad būtų išvengta tolesnių konfrontacijų.

Jo teigimu, mergaitė buvo uždaryta areštinėje įvykus „nesusipratimui“. Šiuo metu vyksta šio sprendimo tyrimas.

„Labai užjaučiu auką, mums labai gaila, kad jai teko patirti tokią traumą, bet tai nebuvo tyčinis sprendimas“, - sakė jis.

Šeima mano, kad tai buvo bandymas juos įbauginti, kad jie atsiimtų kaltinimus išžaginimu.

V. Krishna nurodė, kad išžaginimu kaltinamas gyventojas buvo sulaikytas, tačiau jis neigia žaginęs mergaitę. Kaltinamasis tvirtina, kad dešimtmetė tiesiog išsigando, kai jis ją išplūdo už tai, kad ši skynė pomidorus svetimame darže.