„Du suaugusieji žuvo klasėje; manoma, kad tai nužudymas ir savižudybė Manome, kad įtariamasis kritęs ir kad tolesnės grėsmės nėra“, – vietos policijos vadas Jarrodas Burguanas parašė „Twitter“. Vis dėlto neaišku, ar jis turėjo omenyje, kad šaulys yra negyvas.

Vietos naujienų televizija KPNX pranešė, kad šaulys mokykloje nušovė mokytoją, tuomet nukreipė ginklą į save.

Pareigūnai pridūrė, kad buvo sužeisti du vaikai; jie sraigtasparniu išskraidinti į ligoninę.

San Bernardino švietimo tarnybos atstovė Maria Garcia sakė naujienų televizijai KNBC-TV, kad šis incidentas veikiausiai susijęs su konfliktu šeimoje. Sužeistų moksleivių būklė kol kas nežinoma, nurodė policija.

„Manome, kad mokytojas pažinojo šaulį“, – aiškino M.Garcia.

Pasak jos, kiti moksleiviai yra saugūs; jie buvo evakuoti į vietos koledžo miestelį.

Išsigandę moksleivių tėvai atskubėjo į mokyklą sužinoti, kokia vaikų padėtis, bet kol kas jie negavo informacijos, kas nutiko mokykloje. Keli tėvai sakė televizijai, kad jų vaikai buvo dar per maži, kad galėtų turėti mobiliųjų telefonų, todėl nebuvo įmanoma su jais susisiekti ir įsitikinti, kad jie saugūs.

2015 metų gruodį 2016 tūkst. gyventojų turintis San Bernardinas tapo teroro atakos vieta, kai per apygardos darbuotojų susitikimą buvo nušauti 14 žmonių, o dar 22 buvo sužeisti. Užpuolikai sutuoktiniai – Syed Rizwanas Farookas ir Tashfeen Malik – kitą dieną buvo nukauti per susišaudymą su policija.

Šis po paskelbto nemokumo mėginantis atsigauti miestas žinomas dėl didelio smurtinio nusikalstamumo, ypač žmogžudysčių.