Prancūzijos saugumo pajėgos peršovė ir areštavo vyrą, įtariamą sąsaja su išpuoliu prieš grupę karių trečiadienį viename Paryžiaus priemiesčių, sakė naujienų agentūrai AFP saugumo pajėgų pareigūnas.
Vyras, apie 40 metų amžiaus, buvo sustabdytas greitkelyje šiauriau Prancūzijos sostinės toje transporto priemonėje, kuria buvo partrenkti keli kariai, sakė pašnekovas.

Policija kol kas nepateikia informacijos, ar tai teroristinė ataka.

Užpuolikas pabėgo iš įvykio vietos po to, kai trenkėsi į šešis karius, vykdžiusius Operation Sentinelle patruliavimą. Tai – Prancūzijoje vis dar galiojančios nepaprastosios padėties dalis, įvestos po 2015 metų lapkričio mėnesį Paryžiuje įvykdytos teroristinės atakos. Operation Sentinelle dirba 10 tūkst. karių, 3 tūkst. iš jų yra rezerve.

Užpuoliko motyvai kol kas nežinomi, tačiau, pareigūnų nuomone, jis tyčia taikėsi į karius.

Kaip pranešė Vidaus reikalų ministerija, tie kariai priklausė 35-am pėstininkų pulkui ir tarnavo antiteroristinėje operacijoje „Sentinelle“, pradėtoje po 2015 metų lapkritį Paryžiuje įvykdyto didelio išpuolio.

Incidento liudininkai pasakojo matę, kaip BMW, kuriame buvo vienas asmuo, laukė akligatvyje šalia „Sentinelle“ karių kareivinių. Vienas policininkas nurodė, kad užpuolikas rėžėsi į grupę karių, ką tik išėjusių iš to pastato ir besirengusių vykti patruliuoti.

Pareigūnai tikrina stebėjimo kamerų įrašus iš gatvių, esančių netoli šiaurės vakarinio Paryžiaus priemiesčio Levalua-Perė rotušės, kad tiksliai nustatytų automobilį ir jo vairuotojo tapatybę.

Du rimtai sužeisti kariai nuvežti į ligoninę, esančią netoli Prancūzijos sostinės. Pranešama, kad jų gyvybėms pavojus negresia, rašo The Guardian.

Levalua-Perė meras, Patrickas Balkany, sakė televizijai BFMTV, kad BMW markės automobilis, pastatytas netoliese, atrodo, laukė, kol kariai išeis į lauką.

Jis šį užpuolimą pavadino „sąmoninga agresija“.

„Tai be abejonės yra sąmoningas veiksmas... Tas automobilis jų laukė“, - sakė P. Balkany. „BMW įsibėgėjo labai greitai tą akimirką, kai kariai išėjo į lauką. Tai atsitiko miesto centre. Tai įvyko labai greitai“, - pasakojo jis.

Paryžiaus merė Anne Hidalgo savo tviterio paskyroje pasiūlė „visą savo paramą“ sužeistiems kariams, pridurdama „visa širdimi tikiuosi, kad jų užpuolikas bus greitai sugautas“.

Trečiadienio popietę pranešta, kad policija sulaikė įtariamąjį.

Prancūzijoje tebegalioja nepaprastoji padėtis, įvesta po 2015 metų lapkritį Paryžiuje įvykdyto didelio išpuolio, siejamo su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS). Šalyje pastaruoju metu buvo įvykdytos kelios atakos prieš saugumo pajėgas, ypač saugančias daug turistų pritraukiančius objektus.

Praeitą šeštadienį vienas 18-metis, anksčiau turėjęs psichologinių problemų, prie Eiffelio bokšto grasino peiliu ir šaukė „Allahu Akbar“ (Dievas visų didžiausias), kol galiausiai buvo suimtas.

Jis sakė tyrėjams norėjęs nužudyti vieną karį, naujienų agentūrą AFP informavo šiai bylai artimi šaltiniai.

Vasarį mačete ginkluotas vyras užpuolė keturis karius, patruliavusius prie Paryžiaus Luvro muziejaus. Balandį kitas ekstremistas nušovė policininką Eliziejaus Laukų bulvare.

Birželį vienas 40-metis alžyrietis doktorantas, prisiekęs ištikimybę „Islamo valstybei“, apsiginklavęs plaktuku užpuolė policininką prie Paryžiaus Dievo Motinos katedros.