Izraelio užsienio reikalų atstovas spaudai teigė, kad tai „gali būti teroristinis išpuolis“. Vėliau patvirtinta, kad tai iš tiesų teroristinis išpuolis.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu pranešė, kad karių nušautas sunkvežimio vairuotojas įtariamas esantis Islamo valstybės atstovas.

Guardian.com skelbia, kad sunkvežimo vairuotojas rėžėsi į karių grupę populiarioje Jeruzalės senamiesčio vietoje.

Tuo metu „Israel News Online“ savo socialinio tinklo "Twitter" paskyroje skelbė, kad sunkvežimiui įvažiavus į minią žuvo 3 žmonės, 1 kritinės būklės, dar 6 sužeisti rimtai, dar 15 nesunkiai. Tačiau CNN paskelbė, kad žuvusių jau 4. Tikėtina, kad aukų skaičius dar keisis ir tikroji situacija paaiškės tik po kurio laiko. Portalas aljazeera.com skelbia, kad visi žuvusieji - kariai.

Kaip skelbia BBC, po to, kai buvo įvažiuota į minią sunkvežimio vairuotojas buvo nušautas. Vietinis portalas jerusalemonline.com rašo, kad įtariamąjį neutralizavo civilis, kuris su savimi turėjo ginklą.

"Tai teroristinis išpuolis", - vietinei radijo stočiai teigė policijos atstovas spaudai. Jis sakė, kad sunkvežimis tiesiog taranavo minią. Policijos teigimu, sunkvežimio vairuotojas pamatęs iš autobuso išlipančią minią padidino greitį ir rėžėsi tiesiai į juos. Kol kas užpuoliko tapatybė nenustatyta.

Ataka įvykdyta praėjus nedaug laiko po panašaus pobūdžio išpuolio Berlyne, kai sukvežimis rėžėsi į Kalėdų mugę ir joje besibūruojančius žmones.

Daugiau kaip metus neslūgsta palestiniečių išpuolių banga – žydai šaudomi, badomi peiliais, partrenkiami transporto priemonėmis. Šio sekmadienio išpuolis žymi pirmąsias žydų aukas per pastaruosius tris mėnesius.

Nuo 2015-ųjų rugsėjo palestiniečiai išpuoliais nužudė 40 žydų ir du amerikiečius; daugiausia pulta peiliais.

Izraelio pareigūnams atsakius ugnimi, nukauti 229 palestiniečiai, kurių dauguma buvo užpuolikai; kai kurie žuvo per susirėmimus.

Izraelis tvirtina, kad smurtą kursto palestiniečiai, o šie sako, kad nesantaikos priežastis yra ta, jog Izraelis jau 50 metų yra okupavęs palestiniečių žemes.

„Hamas“ giria vairuotoją

Palestiniečių judėjimas „Hamas“ pagyrė vairuotoją, sekmadienį Jeruzalėje sunkvežimiu įsirėžusį į žydų karius ir nužudžiusį keturis jų, bet atsakomybės neprisiėmė.

„Hamas“ atstovas Abdul-Latifas Qanou pavadino tai „didvyrišku“ veiksmu ir paragino kitus palestiniečius pasielgti taip pat ir „eskaluoti pasipriešinimą“.

Pasak jo, šis išpuolis patvirtina, kad palestiniečių smurtas nesibaigė, nors kurį laiką buvo ramu. „Gali būti ramu, gali tai užsitęsti, bet nesibaigs niekada“, – pareiškė jis

Gazos Ruožą valdantis „Hamas“ yra prisiekęs sunaikinti Izraelį.