Liudininkas „Tagesspiegel“ teigia: „Stovėjau priešais pagrindinį įėjimą. Staiga prie manęs priartėjo gausios policijos pajėgos. Ginkluoti pareigūnai apsaugojo visus išėjimus. Į incidento vietą atvyko ir specialiosios policijos pajėgos“.

Kaip skelbia „The Mirror“, liudininkai pasakoja, kad pareigūnai iš pastato saugiai išlydėjo tiek personalą, tiek lankytojus. Ligoninėje incidento metu buvę žmonės pasakoja ketvirtame aukšte girdėję šūvių.

Pasak policijos atstovės, buvo iššauti keli šūviai, nėra jokių teroro atakos požymių.

Atnaujinta 19.57 val. Šaudė 72-ejų vokietis

Policija sakė, kad šaudė 72-ejų vokietis, kuris pirmadienį buvo gydytas universitetinėje ligoninėje, esančioje pasiturinčiųjų gyvenamajame pietvakariniame Štėglico rajone.

Antradienį jis sugrįžo ir ėmė šaudyti į gydytoją, o paskui nusišovė. Tai nutiko maždaug 13 val. burnos, veido ir žandikaulių chirurgijos skyriuje 4 aukšte.

Pasak žiniasklaidos, nušautas 55-erių gydytojas buvo ortodontas Benjamino Franklino klinikoje sostinės pietvakariuose, Lichterfeldo rajone; ši klinika priklauso didžiausiam Europoje universitetinių ligoninių tinklui Charite.

Atnaujinta 16.35 val. Berlyno ligoninėje peršautas gydytojas mirė

Gydytojas iš karto buvo skubiai operuotas, bet mirė nuo vienos ar daugiau šautinių žaizdų. Berlyno policija socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad „gydytojas mirė nuo žaizdų“.

Ši ligoninė, Benjamino Franklino Klinika, yra sostinės pietvakariuose, Lichterfeldo rajone, ir priklauso didžiausiam Europoje universitetinių ligoninių tinklui Charite.

Ligoninėje šaudyta tokiu metu, kai Vokietijoje įtampa ir taip yra labai padidėjusi dėl keturių žiaurių išpuolių šalies pietuose.

Prieglobsčio prašytojas iš Sirijos sekmadienį susisprogdino greta muzikos festivalio Ansbache, kur buvo sužeista 15 žmonių; prieš šešias dienas buvo sužeisti keturi traukinio keleiviai ir praeivis, kai juos kirviu puolė kitas prieglobsčio prašytojas Viurcburge.

Atsakomybę dėl abiejų šių išpuolių prisėmė grupuotė „Islamo valstybė“.

Penktadienį Miunchene prekybos centre žuvo devyni žmonės, kai ėmė šaudyti Vokietijos ir Irano pilietybę turintis jaunuolis, turėjęs psichologinių problemų, bet nesusijęs su džihadistais.

Sekmadienį vienas pabėgėlis iš Sirijos dideliu kebabo peiliu nužudė 45-erių lenkę užkandžių bare Roitlingeno mieste šalies pietvakariuose. Policija šį incidentą,per kurį buvo sužeisti dar trys asmenims laiko „nusikaltimu įsiutus“.

Tai jau penktoji kruvina ataka Vokietijoje nuo liepos 18 dienos.

Vokietijos policijos socialiniame tinkle „Twitter“ rašoma, kad užpuolikas pašovė gydytoją ir nusišovė pats. Spiegel.de skelbia, kad teroristinio išpuolio versija atmesta, tačiau žudiko motyvai lieka neaiškūs.