Anot A. Iksanovo, „visas teatro kolektyvas“ įsitikinęs, jog šokėją Pavelą Dmitričenką ryžtis nusikaltimui paskatino kažkas kitas.

Didžiojo teatro baleto artistas P.Dmitričenka, dažniausiai spektakliuose šokantis pagrindinio neigiamo veikėjo partijas, Rusijos policijos buvo sulaikytas praeitą savaitę kartu su dviem bendrininkais. Šokėjas prisipažino sumokėjęs už tai, kad 42 metų S. Filinas būtų užpultas.

Tačiau baleto artistas tvirtina nenorėjęs, kad teatro meno vadovas būtų apipiltas rūgštimi. Jis manęs, jog Jurijus Zaruckis, kurį jis nusikaltimui ir buvo nusamdęs, S. Filiną paprasčiausiai paauklės kumščiais. Šiuo metu S. Filinas vis dar sveiksta po sausį patirtų sužalojimų, juo rūpinasi vienos klinikos Vokietijoje specialistai.

P.Dmitričenka ir jo bendrininkas J. Zaruckis laiką leidžia už grotų, tyrėjai ir toliau sunkiai dirba, aiškindamiesi įvykio aplinkybes.

„Jis buvo paskatintas taip pasielgti. Jis tikrai nebuvo tikrasis nusikaltimo sumanytojas, kaip kad bandoma jį tokiu pavaizduoti. Nusikaltimą sumanė kitas asmuo, tyrėjai turi nustatyti, kas jis toks“, - Rusijos televizijai per interviu sakė A. Iksanovas.

Didžiojo teatro atstovai ne kartą davė suprasti, jog už nusikaltimo gali slypėti teatro primarijus Nikolajus Ciskaridzė, nesutariantis tiek su A.Iksanovu, tiek su visa teatro vadovybe. N.Ciskaridzė, artimas P.Dmitričenko bičiulis, savo kaltę neigia.