Kaip praneša „112.ua“, ugnis išsiplėtė dėl stipraus vėjo.

Anksčiau rytą Nepaprastųjų situacijų tarnyba nurodė, kad 8 val. ryto laistoma bazės teritorija, stengiamasi atšaldyti rezervuarus.

Šeštadienį planuota užpilti naftos produktų išsiliejimo plotus smėliu.

Į įvykio vietą nuvykę „112.ua“ žurnalistai matė kelis gaisrininkų ekipažus, nepaisant žiniasklaidoje pasirodžiusių pareiškimų, kad gaisras buvo užgesintas.

„Nepaisant pareiškimų, kad gaisras buvo užgesintas apie 7 valandą ryto,įvykio vietoje buvo tęsiami teritorijos drėkinimo darbai, praėjus penkioms minutėms gaisras ir vėl įsiliepsnojo. Į įvykio vietą išsiųsti gaisrininkų ekipažai“,– teigiama Ukrainos žurnalistams pateiktame pareiškime.

Kaip rašo „lb.ua“, žurnalistams nuvykus į įvykio vietą, gaisro nebesimatė, teritorijoje dirbo tarnybos. Pasak Ukrainos nepaparastųjų situacijų tarnybos, gaisras įsiplieskė iš naujo, kai įvyklo vietoje nutekėjo naftos produktų. 

„Šiandien 11 val. 50 min. sumažėjo 900 kv. metrų konteinerio slėgis, todėl nutekėjo degalai ir užsidegė šalia buvęs rezervuaras. Atlikti intenesyvūs rezervuaro aušinimo darbai, o išsilieję naftos produktai užbarstyti smėliu.“,– teigiama tarnybos pranešime. 

Iki pakartotinio gaisro įvykio vietoje dirbo 24 žmonės ir keturi automobiliai su cisternomis. 

DELFI primena, kas gaisrras kilo birželio 8 d. Vasylkivo mieste, esančiame už 30 km nuo Kijevo. Užsiliepsnojus mažiausiai 16 cisternų, kuriose daugiausia laikomas benzinas.

Nelaimės metu žuvo 5, dar 15 žmonių buvo sužeista. Kol kas nenustatyta gaisro priežastis, tačiau anksčiau Ukrainos žiniasklaida skelbė, kad Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Oleksandras Turčynovas buvo įsitikinęs, kad Kijevo degalų saugykloje nebuvo žmogaus gyvybei pavojingų medžiagų, kurios galėjo sukelti sprogimą.

„Remiantis mūsų turima informacija, degalų sandėlyje kenksmingų medžiagų, galėjusių sukelti pavojų žmogaus sveikatai ir gyvybei, nebuvo“, – tada sakė pirmininkas. O. Turčynovas buvo įsitikinęs, kad viena iš galimų sprogimo versijų – diversija, rašė „112.ua“.