Nors karališkieji rūmai "maksimaliai gerbia" šį trečiadienio sprendimą, jie "nori išreikšti savo nuostabą dėl pasikeitusios pozicijos", sakė atstovas. Pernai kovą tyrimą atliekantis teisėjas atsisakė nurodyti princesę įtariamąja šioje byloje.

47 metų princesė balandžio 27 dieną turės liudyti kaip įtariamoji Maljorkos Palmos teisme, sakoma rašytiniame teisėjo Jose Castro sprendime.

Tai pirmas kartas, kai koks nors Ispanijos karališkosios šeimos narys iškviečiamas į teismą kaip įtariamasis.

Byla, kuri buvo pradėta 2011 metų pabaigoje, sukasi aplink įtarimus grobstymu ir naudojimųsi įtaka princesės vyrui, buvusiam olimpiniam rankininkui Inaki Urdangarinui ir jo buvusiam verslo partneriui Diego Torresui.

I.Urdangarinas ir D.Torresas įtariami tuo, kad ištraukė lėšas, kurias regionų vyriausybės už sporto ir turizmo renginių organizavimą mokėjo nepelno institutui "Noos". I.Urdangarinas nuo 2004 iki 2006 metų vadovavo tam institutui.

Kovos su korupcija prokurorai planuoja apskųsti teisėjo sprendimą kaip įtariamąją iškviesti princesę, nes "visiškai trūksta įrodymų apie dalyvavimą kokiame nors nusikalstamame veiksme", sakė šaltinis teismų sistemoje. Karališkieji rūmai sveikino šį sprendimą.

"Karališkieji rūmai taip pat nori išreikšti visišką sutikimą su sprendimu, kurį paskelbė kovos su korupcija prokurorai, - apskųsti šį (teisėjo) sprendimą", - sakė karališkųjų rūmų atstovas.