Antroji San Fermino festivalio diena paprastai būna viena populiariausių. Kaip ir kasdien šio savaitę trunkančio festivalio metu, rytą Pamplonos gatvėmis paleidžiami bėgti mjuros buliai - didžiausi ir patys grėsmingiausi Ispanijoje, o prieš juos bėga savo narsą trokštantys pademonstruoti nutrūktgalviai.

San Fermino šventę išgarsino Ernesto Hemingway 1926 metų romanas „Fiesta" („The Sun also Rises") - pusiau biografinis pasakojimas apie tai, kaip 3-ajame dešimtmetyje keli draugai lankosi šiame festivalyje.

Nors daugelis prieš bulius sekmadienį bėgusių žmonių patyrė nedidelių nubrozdinimų ir sumušimų, medikų pagalbos prireikė tik dviem jų - vienam dėl sumuštos nugaros, o kitam - dėl veido sumušimų, sakoma Navaros regiono vyriausybės pranešime.

Iš pradžių 640 kg bulius Navachitas išsiveržė į priekį ir puolė bėgikus. Vienu metu jis pakėlė du žmones, kurie įstrigo tarp jo ragų ir rimtai nenukentėjo.

„Buvo tiek žmonių, kad vos galėjai matyti bulius", - sakė 49 metų Andrew Chavey iš Pietų Karolinos, kuris šiuo metu kaip kontraktininkas dirba kompanijai „Lockheed Martin" Afganistane.

„Viskas vyko taip greitai ir beveik labiau bijojai, kad per tave perbėgs žmonių mina, o ne patys buliai, bet vis tiek buvo smagu", - pasakojo jis.

Bėgime dalyvavo 4 tūkst. drąsuolių, per valstybinio transliuotojo TVE laidą sakė San Fermino ekspertai.

„Tai buvo nuostabu, greita, triuškinama, ekstremalu ir unikalu", - sakė 33 metų inžinierius Ryanas Thielas iš Naujojo Orleano.

Kasdieniai 850 m bėgimai prasideda 8 val. ryto - buliai paleidžiami bėgti iš aptvaro, esančio į šiaurę nuo viduramžių miesto sienų, į centrinę koridos areną, kur po pietų turi susikauti su matadorais.

Nepaisant mjuros bulių dydžio ir raumeningo sudėjimo, ekspertai žavisi jų sugebėjimu žaibiškai įsibėgėti, ištverme ir grakštumu - savybėmis, kurios įkvėpė legendinį italų automobilių gamintoją Ferruccio Lamborghini vieną savo modelių „Lamborghini Miura" pavadinti šios veislės vardu.