21-erių Ali Saqras nužudė savo 45-erių motiną Leną al-Qasem netoli pašto Rakoje, Sirijoje, pranešė liudininkai. Raka yra tapusi faktine „Islamo valstybės“ sostine po to, kai islamistai užgrobė šį miestą 2013 metų rugpjūtį, skelbia BBC.

Apie šį incidentą pranešė Sirijos žmogaus teisių stebėjimo organizacija (SOHR) ir Rakoje veikianti aktyvistų grupė „Raka žudoma tyliai“ (Raqqa is Being Slaughtered Silently).

Egzekuciją stebėjo šimtai žmonių, rašo cnn.com.

Skelbiama, kad L. al-Qasem bandė įtikinti sūnų kartu palikti miestą, sakydama, kad su „Islamo valstybe“ kovojantis JAV vadovaujamas karinis aljansas sunaikins grupuotę.

Apie tokius motinos raginimus A. Saqras pranešė islamistinei grupuotei, o ši įsakė kovotojui ją nužudyti.

Pranešama, kad vaikinas nušovė savo motina netoli pašto, kuriame ji dirbo, priešais šimtus žmonių.

„Islamo valstybė“ apkaltino šią moterį išdavyste, kai jos sūnus ją įskundė, pažymi aktyvistai. Teigiama, kad ji „kurstė savo sūnų pasitraukti iš „Islamo valstybės“. Ji norėjo kartu su juo pabėgti ir jam teigė, kad „koalicija nukaus visus šios organizacijos narius“.

CNN negalėjo nepriklausomai patvirtinti šių žmogaus teisių organizacijų pranešimų.

„Islamo valstybė“ pagarsėjo savo ekstremizmu, kai pradėjo filmuoti ir internete skelbti tokias egzekucijas kaip galvų pjovimas, masinis žudymas ir gyvų žmonių deginimas.

„Islamo valstybė“ užėmė dideles teritorijas Irake ir Sirijoje 2014 metais. Nuo to laiko grupuotė nužudė daugiau kaip du tūkstančius žmonių dėl tokių priežasčių kaip homoseksualumas, burtų praktikavimas ir išdavimas.