Vienintelis klausimas – kada šį kartą jie ateis, rašo „The New York Times“ žurnalistė Rukmini Callimachi. Per metus, kuriuos jauna mergina praleido islamistų nelaisvėje, ji labiausiai bijojo pastoti nuo žagintojo.

„Ko jau ko, o tokios lemties vargšei bijoti nevertėjo“, – teigia žurnalistė. Neilgai trukus po to, kai teroristas įsigijo šią jauną mergaitę, jis jai atnešė dėžutę piliulių.

„Kiekvieną mielą dieną turėjau jam matant išgerti vieną iš jų. Kiekvieną mėnesį gaudavau naują dėžutę. Vos tik piliulės baigdavosi, iš karto atnešdavo naujų. Kai islamistai mane perduodavo iš rankų į rankas, iš vieno kalėjimą į kitą kartu su manimi keliavo ir tos piliulės“, – pasakoja buvusi „Islamo valstybės“ įkaitė, kuri tik praėjus keliems mėnesiams sužinojo, kad buvo verčiama gerti ne ką kitą, o kontraceptikus.

„Toks tad buvo modernus būdas apeiti senovinį draudimą. Mažai kam žinoma šariato taisyklė, kuria noriai kliaujasi „Islamo valstybės“ teroristai, skelbia, kad vyras, prieš turėdamas lytinių santykių su jam priklausančia moterimi, privalo būti tikras, kad ji nesilaukia“, – teigiama straipsnyje.

„Islamo valstybės“ lyderiai seksualinę prievartą – tokią, kokią jų nuomone buvo praktikuojama pranašo Mahometo laikais – pavertė neatsiejama grupuotės veiklos dalimi. Teroristai seksualiai išnaudoja merginas ir moteris, priklausančias religinei jazidų mažumai, kurias į nelaisvę paėmė maždaug prieš dvejus metus.

Norėdami būti tikri, kad prekyba ir mainai sekso vergėmis neims strigti, islamistai savo aukoms duoda kontraceptinių tablečių. Tokiu būdu jie užsitikrina, kad jos nepastos ir bus galima jas leisti iš rankų į rankas.

Daugiau nei 30 jazidų mažumos moterų, neseniai pasprukusių iš „Islamo valstybės“ nelaisvės, sutiko atsakyti į žurnalistų klausimus. Merginos nupasakojo įvairius būdus, kokiais naudojasi teroristai, norėdami užsitikrinti, kad jų aukos nepastotų – tai tiek kontraceptinės tabletės, tiek įvairios injekcijos, kartais abiejų kombinacija.

Jos papasakojo mažiausiai vieną atvejį, kai pastojusiai merginai teko nutraukti nėštumą – ji buvo jėga priversta taip pasielgti.

Visos be išimties nelaisvėje laikomos merginos ir moterys patiria žodžiais nenusakomą spaudimą paklusti skriaudikams, teigiama straipsnyje.

Iš „Islamo valstybės“ teroristų nagų ištrūkusios merginos taip pat pasakoja numaniusios, kad jas vieni žagintojai netrukus perleis kitiems – tokia nuojauta atsirado paaiškėjus, kad bus vežamos į ligoninę ištirti šlapimo mėginių. Teigiamas atsakymas – mergina laukiasi nuo žagintojo. Neigiamas atsakymas – ji bus sėkmingai žaginama ir toliau.

Nepaisant to, straipsnio autoriai teigia, kad taisyklių laikosi toli gražu ne visi. Dauguma moterų pasakojo, kad jas žagino ir vyrai, nieko nežinantys apie draudimą, arba paprasčiausiai jį ignoruojantys. Kontraceptinių medikamentų vartojimas paaiškina faktą, kritusį į akį medikams: jie išsiaiškino, kad daugiau nei 700 jazidų religinės mažumos merginų patyrė seksualinę prievartą ir vėliau kreipėsi į medikus Irako šiaurėje, tačiau tik 5 proc. iš jų pastojo.

Straipsnio pradžioje aprašyta mergina (ji įvardijama tik kaip M.) iš viso buvo parduoda septynis kartus. Kitaip tariant, ją žagino septyni vyrai. Prieš ją nusipirkdami, teroristai būtinai išsiaiškindavo, ar gyvoji prekė po širdimi nesinešioja naujos gyvybės.

Kaip pasakoja mergina, trečiasis ją įsigijęs teroristas pats ėmėsi nėštumo prevencijos priemonių. Jis savo aukai davęs „vadinamąją skubios kontracepcijos tabletę“, tačiau netrukus paaiškėjo, kad jam to atrodė per maža, tad suleido ir kontraceptinio preparato „Depo-Provera“.

„Kad būčiau tikras, jog tikrai nepastosi“, – paaiškino žagintojas. Tinkamai pasiruošęs ir apsidraudęs nuo galimų nepageidaujamų pasekmių, jis merginą pirmą kartą išžagino.

Kaip rašo „The New York Times“, šiuo metu „Islamo valstybės“ teroristų nelaisvėje yra tūkstančiai merginų ir moterų, priklausančių jazidų mažumai. Keliems šimtams visgi pasisekė ir jos paspruko.

„Oficialiuose „Islamo valstybės“ leidiniuose tvirtinama, kad vyras praktiškai bet kokiomis aplinkybėmis gali teisėtai žaginti vergėmis paverstas moteris. Kaip teigiama islamistų parengtame lankstinuke, kurį platina „Islamo valstybė“, šariato teisei neprieštarauja netgi seksualiniai santykiai su vaikais. Praktiškai vienintelė apsauga nuo žaginimo – sekso vergės nėštumas“, – teigiama straipsnyje. Ir tam yra rimta priežastis – tik tam, kad nekiltų nereikalingų klausimų, kas yra vaiko tėvas.

Remiantis Brillio islamo enciklopedija, dauguma sunitų mokslininkų daro išvadą, kad, siekiant paisyti nustatytų taisyklių, būtina kurį laiką susilaikyti nuo seksualinių santykių su iš kito šeimininko perimta sekso verge.

„Islamo valstybės“ vadovybė susilaikymą nuo seksualinių santykių įvardija kaip vieną iš galimų variantų. Nepaisant to, minima ir dar viena galimybė, apie kurią yra kalbėjęs vienas imamas iš Tuniso, XII amžiuje tvirtinęs, kad pakanka laikytis ir gana laisvos įstatymo interpretacijos. Toks teiginys atveria daugiau kelių, pavyzdžiui, siūlo pasinaudoti šiuolaikinės medicinos naujovėmis.

Apklausę 37 buvusias „Islamo valstybės“ teroristų sekso verges (jos buvo priverstos tenkinti įtakingiausiųjų minėtosios organizacijos vadovų seksualinius poreikius), žurnalistai išsiaiškino, kad kontraceptines priemones vartoti jos buvo verčiamos dažniau nei paprastiems teroristams priklausančios (galima daryti prielaidą, kad jie apie galimas taisyklių variacijas tiesiog žino mažiau).

Kitos kalbintos merginos atskleidė, kad pasitaikė atvejų, kai teroristai vertė besilaukiančias verges nėštumą nutraukti.

Abdalis Ali žurnalistams pasakojo, kad jo dvidešimtmetė sesuo tuo metu, kai pateko į sekso vergiją „Islamo valstybėje“, buvo antrame nėštumo trimestre. Nepaisant to, vienas iš teroristinės organizacijos vyresniųjų buvo toks pakerėtas jos grožio ir taip norėjo ją paversti savo verge, kad vertė gerti tabletes, turėjusias paskatinti persileidimą.

„Sesuo tas tabletes slėpdavusi po liežuviu, o vėliau, kai jis nematydavo, tiesiog išspjaudavusi“, – pasakojo Ali. Šiuo metu jo sesuo gydoma užsienyje. „Jie norėjo, kad ji netektų kūdikio, norėjo ja naudotis kaip sekso mašina“, – pareiškė Ali.